Als je mijn kinderen ergens blij mee wil maken dan zijn het wel ballonnen. Blijkbaar hebben die dingen een enorme aantrekkingskracht op de meiden. Uiteraard hoe glimmende ze zijn hoe beter. Het liefst zijn ze helemaal vol glitters. Het is dus ook maar goed dat ze nog niet de vaardigheden hebben om de Stuff a Loons zelf te hanteren, want anders was het huis nog meer vol glitters geweest. Toen ik er zelf mee aan de slag ging zat alles al onder namelijk. Vooral omdat ik niet echt handig bezig was en het even snel wilde doen. Dan maak je domme fouten en ben je vervolgens nog langer bezig. In ieder geval, de Stuff a Loons. Misschien heb je het voorbij zien komen in een reclame? Of gespot op de website van beste speelgoed van Nederland? Wij mochten deze nieuwste gadget zelf uitproberen. Toen de een na oudste een kinderfeestje had waarbij de jarige aan cadeaukaart wilde, leek een ballon mij een ludieke manier om de kaart in te pakken. Dat was wel wat meer werk dan ik aanvankelijk dacht.

De inhoud van het Stuff a Loons Maker Station pakket

De inhoud van het Stuff a Loons pakket is uitgebreider dan ik verwachtte. Naast het station, dat nodig is om de ballonnen te vullen en op te blazen, krijg je ook twee soorten glitters, twee soorten confetti, tien miniballonnen, twee gekleurde linten en vier standaarden. Verder zitten er twaalf ballonnen in het pakket en zes herbruikbare clips, dus als je handiger en geduldiger bent dan ik kan je er wel even mee doen. Het station zelf heeft twee onderdelen. Je hebt de bol waarin je de ballon “hangt” en vult. En je hebt de toren waarmee je de bol bedient en later de ballon verder kan opblazen. Is het nog een beetje te volgen?

Stuff a Loons

Zo werkt de Stuff a Loons

Men neme eerst een kop koffie of een kop thee en zorgt ervoor dat je ruim de tijd hebt. Als je het gehaast doet zullen de ballonnen sneuvelen en zit je huis onder de glitters. Word je ook niet vrolijk van dus! Dan pak je een ballon en deze plaats je over het randje van de doorzichtige bol. Zorg er wel voor dat de blauwe ring ook al over de rand is gegaan, want anders heb je een probleem aan het einde. (hier sneuvelde ballon één bij mij). Als de bol goed vast zit en de ballon ook dan kan je pompen aan de toren. Je weet gelijk of je het goed doet, want je ziet de lucht eruit gezogen worden. Nu kan je de ballon in de bol gaan vullen. Als je net als ik een kaart of iets dergelijks er in doet, pas dan goed op voor de randjes. Het scheurt makkelijk dus een scherpe hoek karton verpest makkelijk je creatie. (drie stuks voordat ik dat door had). Als je klaar bent met het vullen van je ballon, pak je de roze afsluiter en deze houd je in de opening van de bol. Niet loslaten, want dan dondert het gewoon in je ballon (drie keer gebeurd). Vervolgens verschuif je de blauwe ring, die je dus eerder om de rand van de bol had gedaan, omhoog. Dat is toch wel het spannendste moment, want de ballon moet dan goed om het roze houdertje schieten. Zo niet, dan kan je weer opnieuw beginnen. (twee keer gebeurd).

Als de ballon op de roze houder zit, kan je deze op de toren plaatsen om het verder op te pompen. Maak deze echt niet te groot, want als je zo ver gekomen bent wil je niet dat het daardoor knapt. Nadat je klaar bent met het opblazen draai je de roze houder met ballon een paar keer en zet je vervolgens een wit knipje er op. De houder er nog uit en voilà, je bent klaar. Zie ook mijn creatie hieronder.

Stuff a Loons

Wel of niet een succes?

Zoals je waarschijnlijk wel uit mijn verhaal hebt opgemaakt, heb ik zo nu en dan hard zitten vloeken tijdens het maken van de Stuff a Loons. Maar ook vooral doordat ik eigenwijs, ongeduldig en niet handig bezig was. Een eerste keer proberen met een cadeaukaart is ook niet heel praktisch. Uiteindelijk was het resultaat dan wel weer echt leuk. De jarige (en zelfs haar moeder) vonden het een unieke en ludieke manier om zoiets onpersoonlijks als een Intertoys bon te geven. Ze hebben het, gezien de hoeveelheid glitters dat ik er nog in heb gekregen, wel in de tuin open geprikt. Mijn dochters willen nu graag hun eigen Stuff a Loons gaan maken, maar helaas voor hun heb ik het station ingepikt en goed opgeborgen. Ik vind het namelijk een bijzonder grappige manier om cadeautjes in te pakken, dus voorlopig is het van mij. Gezien de leeftijd van 8+ zijn ze er nu toch te jong voor. Kortom, Stuff a Loons is best leuk en al helemaal als je een gevulde ballon hebt.

Meer informatie over: het Maker Station en navullingen.