Voor alle vrouwen in de overgang en alle moeders van pubers is het volgende bericht zeer belangrijk: waarom zou je continu met een zweetlucht rondlopen? Ik wil natuurlijk niet zeggen dat alle vrouwen en pubers enorm zweten (voordat ik op gevoelige teentjes trap), maar over het algemeen is de mate van transpiratie wel wat meer aanwezig in deze doelgroep en ruikt het vaak ook iets sterker. En ja, ik spreek helaas uit ervaring inmiddels mee, maar daar hebben we het later nog wel over. Voor nu kan ik je vertellen dat ik een deo en collectie van Loveli mocht proberen de afgelopen maanden en vandaag eindelijk mijn eigen bevindingen met je kan delen.

De noodzaak van een goede deo

Een paar maanden terug ontving ik een set van producten in dezelfde geurlijn Sweet Orange van Lovell. Mijn pakketje bevatte de Deo XL en refill, de Body wash, Body Oil, Body Cream, Hand soap en een Hand lotion. Mijn nieuwsgierigheid was er vooral voor de deo om eerlijk te zijn. Ik heb sinds mijn tienertijd al meerdere deodoranten van verspillende merken geprobeerd en in het begin ben ik bijna altijd er enthousiast over. Soms lijkt het alsof je lichaam er dan ineens aan went en alsnog de onaangename zweterijen en geurtjes er doorheen breken. En ja, tegen een echte opvlieger is eigenlijk geen enkele deo bestand. Maar ik vind een gevoel van transpiratie nooit zo erg zo lang je het maar niet ruikt. Als ik mezelf al soms ruik, dan zal het voor anderen vast nog erger zijn. Toch? En ja, deels heeft het met je voeding of materiaal van je kleding te maken, maar hormonen spelen hier ook zeker een rol in. Soms kan je er simpelweg gewoon niets aan doen. En dan is het fijn dat er deo’s zoals die van Loveli zijn.

Zweet komt er in verschillende soorten

Zweet dat voortkomt uit stress, emotie of hormonale schommelingen verschilt fundamenteel van zweet dat door hitte wordt veroorzaakt. Dit type zweet bevat een hogere concentratie vetzuren met geur waardoor het aantrekkelijk is voor bacteriën. Deze bacteriën zijn de hoofdverantwoordelijken voor de intense geur die gepaard gaat met zweet onder stressvolle omstandigheden. De apocriene zweetklieren, die actief worden vanaf de puberteit, reageren direct op emoties en stress en produceren een vetter en sterker ruikend zweet. Deze klieren spelen een grote rol in de persoonlijke zweetgeur tijdens momenten van verrassing, angst, stress en hormonale veranderingen. Loveli’s deodorants bieden nu een verbeterde bescherming tegen deze specifieke geur door de toevoeging van zinkoxide als een actief bestanddeel. Zinkoxide neutraliseert vetzuren door ze om te zetten in geurloze zouten en werkt tegelijkertijd als een krachtig antibacterieel middel, waardoor de hoeveelheid geur-veroorzakende bacteriën op de huid aanzienlijk wordt verminderd. De deodorants van Loveli bevatten uiteraard verder geen aluminium en zijn volledig natuurlijk. De toevoeging van zinkoxide is hetgeen wat dit product onderscheidt van andere deodorants.

Loveli is lovely

Inmiddels gebruik nu al zelf geruime tijd de deodorant van Loveli en ik kan niet anders zeggen dan dat ik er blij mee ben. Houdt het echt alle lucht tegen? Nee, soms heb ik de verkeerde kleding aan of het extreem warm gehad en dan voelt het alsof niets meer kan helpen. Maar voor alle andere momentend doet Loveli echt wat het moet doen. En voel ik mij dus helemaal fris.

De Loveli deodorantstick is verkrijgbaar in zes aangename geuren: Cucumber & Aloe Vera, Coconut, Fresh Cotton, Sweet Orange, Appleblossom, en Power of Zen, met een speciale variant voor gevoelige huid zonder parfum. De sticks zijn beschikbaar in drie formaten: 30 ml, 75 ml, en een mini van 6 gram, met prijzen die variëren van €3 tot €15. Refills zijn ook mogelijkheid, dus ben je gelijk ook een stukje duurzaam bezig. Ze gaan sowieso wel even mee, want ik heb de mijne sinds december in gebruik en het oogt nog lang niet op. Oh ja, ook niet geheel onbelangrijk is dat ik ook geen rare vlekken in mijn kleding heb geconstateerd. Dus ook die test heeft Loveli doorstaan. En ja, ik vind het stiekem leuk dat je gewoon een hele lijn kan bestellen in je favoriete geur. Kortom, Loveli is zeker lovely.

Mijn echte ervaring met de deodorant van Loveli