Stel je eens voor, je loopt je badkamer binnen, klaar voor de dagelijkse check-up in de spiegel, en bam! In plaats van die standaard, saaie, rechte spiegel, sta je oog in oog met een spiegel die meer lijkt op een kunstwerk. Ik heb het hier nu uiteraard over organische spiegels en die zijn echt een gamechanger. Maar tot voor kort wist ik stiekem niet eens dat dit soort spiegels zo heten. Ik kende ze vooral als de ” niet doorsnee’. Bijvoorbeeld de Organische spiegels hebben namelijk zachte, flowy vormen, helemaal niet zoals de vierkante of rechthoekige dingen die we gewend zijn. Het is alsof iemand een stukje natuur naar binnen heeft gehaald en aan de muur heeft gehangen! (Her)ken je ze nu al?

Even wat anders

Het mooie van organische spiegels is hoe ze de boel een beetje opschudden. In plaats van de gebruikelijke strakke lijnen en hoeken, brengen ze iets unieks en creatiefs naar je ruimte. Het is alsof je naar een rivier of een wolk kijkt elke keer als je je tanden staat te poetsen of klaar maakt om naar buiten te gaan. Het maakt je standaard routine net iets specialer. Net zoals je eerste oogopslag.

En dan, als je vrienden over de vloer komen en die spiegel zien, weet je gewoon dat ze iets gaan zeggen. “Wow, wat is dát?” En dan heb je meteen iets cools om over te praten. Het gaat niet alleen over hoe het eruitziet, maar ook over het idee erachter, snap je? Over hoe we de natuur en creativiteit een plekje geven in ons dagelijks leven. Het oogt namelijk een stuk meer natuurlijk. Want wees nou eerlijk, waar in onze natuur vind je normaal gesproken hoekige en rechte lijnen? Dat is iets wat de mens vervaardigd heeft en heeft niets meer met Moeder Natuur.

Je moet er van houden

Persoonlijk vind ik deze vorm van spiegels heel bijzonder om te zien. Ik zou ze zeker ook overwegen om in onze woonkamer te hangen na de verbouwing. Net zoals een wanddecoratie van Urban Cotton. Maar ik kan ook wel begrijpen dat ze niet voor iedereen weggelegd zijn. Als je een zeer strak, wellicht bijna steriel, huishouden hebt passen organische spiegels er misschien minder goed tussen. Althans, dat kan je denken. Ik daag je namelijk uit om het toch eens te proberen. Misschien is juist de natuurlijke vorm een mooie doorbreking van je hoekige interieur. En een echte eyecatcher daarmee. Wie wil nou niet een wow effect hebben bij het binnentreden van de woonkamer?

Dus ja, organische spiegels zijn echt niet zomaar spiegels. Het zijn gespreksstarters, kunstwerken en een statement dat je geeft om design en de natuur. Volgende keer dat je denkt aan een make-over voor je huis, denk dan eens aan zo’n spiegel. Het kan echt het verschil maken en je plek veranderen in iets magisch.