Je zou het niet zeggen met al die regendagen, maar de zomervakantie is sommige delen van het land nu toch echt begonnen. Lastig voor te stellen, toch? Wij mogen deze en komende week nog even bikkelen voordat er geen schoolverplichtingen meer zijn voor maar liefst zes weken. De kinderen gaan de eerste week naar engels kamp, waar ze echt enorm naar uitkijken, en daarna gaan we vertoeven aan het zwembad. Even gewoon helemaal niets doen. Heerlijk! Dat zijn de momenten dat ik eindelijk eens aan lezen toe kom. Tevens is er vaak een puzzelboekje terug te vinden in mijn strandtas. Tegenwoordig ook het Zomerboek van Denksport en sQula voor de kinderen. Kunnen ze hun intellect een beetje op peil houden tijdens de zomerdagen. Nee hoor, gewoon puur voor vermaak.

Het Zomerboek van Denksport en sQula

Ook deze zomer is puzzels entertainment voor de kinderen bedacht door Denksport en sQula. Natuurlijk zijn de boekjes van vorig jaar weer terug, maar er is ook een heus sQula Zomerboek verkrijgbaar sinds vorige week. Misschien heb je het al in de winkel zien liggen? In dit boek is er genoeg puzzelarij terug te vinden. Naast de bekende taal- en rekenpuzzels heeft het Zomerboek ook leuke doe pagina’s. Een kleine greep aan puzzels die te vinden zijn in dit puzzelboek zijn: Engelse woorden leren, kleur op nummer, woordzoeker, tafels leren en nog veel meer. Tevens lees je leuke tips voor vakantiespellen die je buiten kan doen tijdens de vakantie. Genoeg vermaak dus deze staycation! Het zomerboek is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

sQula Zomerboek

Het Puzzelblok

Voor de echte puzzelfans is er ook een “spelend lezen en rekenen” puzzelblok beschikbaar. Het is handig klein in formaat, dus gemakkelijk om mee te nemen. Het doet mij een beetje aan een scheurkalender denken. Elke bladzijde heeft een leuke puzzel en aan de achterkant van die bladzijde lees je de oplossing. Ben je klaar? Dan scheur je de pagina af. Als er elke dag eentje gedaan wordt, is de zomer zo voorbij. En stiekem is er dan ook gewoon nog een beetje geoefend met lezen en rekenen. Dit puzzelblok is inmiddels ook al verkrijgbaar en wordt geadviseerd voor groep 3/4/5.

sQula puzzelblok