Sinds ik moeder ben lees ik over allemaal termen, die ik nou niet gelijk associeerde met het opgroeien van een kind. Terwijl het allemaal dagelijkse praktijken zijn voor de kids op school. Denk bijvoorbeeld aan de Kanjer training waarin ze hun sterke en zwakke kanten van zichzelf leren kenen. Of de noodzaak van affirmatie voor een veilig en zeker gevoel. Affirmatie, oftewel het geven van een dikke duim en een schouderklopje met woorden, is zó belangrijk voor kids. Denk er maar zelf eens over na. Woorden kunnen echt iets met je doen, toch? Ze kunnen je opvrolijken of juist een rotgevoel geven. Voor kinderen, die nog een beetje aan het uitzoeken zijn wie ze zijn en wat de wereld inhoudt, kunnen die woorden echt een wereld van verschil maken. Het is een beetje alsof we ze superkrachten geven waarmee ze alles aan kunnen.

De kracht van affirmatie

Waarom is dit nou zo belangrijk? Nou, kids komen constant nieuwe dingen tegen. Uitdagingen op school, gedoe met vriendjes, je kent het wel. Affirmaties zijn als een anker in die storm. Ze herinneren kinderen eraan dat ze geweldig zijn, zelfs als ze dat zelf even niet zien. Affirmaties helpen niet alleen bij het zelfvertrouwen, maar ook bij het idee dat je altijd kunt blijven groeien en leren. Dat fouten maken oké is, omdat je er altijd iets van leert. Dit helpt kinderen om door te zetten, zelfs als het even tegen zit. Iets waar menig volwassene ook nog wat van zou kunnen leren of in ieder geval zou moeten kunnen.

Hoe kan je helpen?

Nu vraag je je misschien af, wat kunnen wij als ouders doen? Nou, een hele hoop! Door positieve dingen te zeggen over wat ze doen, en door hun harde werk te vieren, helpen we ze om zich goed te voelen over zichzelf en om gemotiveerd te blijven. Het is wel belangrijk dat we echt menen wat we zeggen en dat we specifiek zijn, zodat ze precies weten wat ze goed doen. Soms kan je als ouder daar ook wel een beetje hulp in gebruiken. Immers kan je af en toe inspiratieloos zijn. Daarom is het zo leuk dat er tegenwoordig ook speciale affirmatiekaarten voor kinderen zijn, zoals die van Deltas: Ik geloof in mezelf!

Vrolijke gedachten hebben een positieve invloed op de eigenwaarde en het zelfvertrouwen van kinderen. En als je in jezelf gelooft, kan je zoveel meer bereiken op school en in je dagelijks leven. In deze doos zitten 50 kleurrijke kaarten met vrolijke en motiverende affirmaties om je kind te leren positief te denken. Hoe gebruik je de kaarten? – Laat je kind de kaarten hardop lezen – Stop een kaartje in de boekentas van je kind om hem of haar een hart onder de riem te steken – Geef een kaart als ruggensteuntje bij een moeilijke taak of een stressvolle situatie – Hang een kaartje op de spiegel of op een andere opvallende plek in huis voor een dagelijkse dosis positiviteit Blijft je kind soms hangen in negatieve ideeën? Heeft het weleens last van faalangst op school? Of kampt het met een laag zelfbeeld? De kaarten in deze doos zijn ideaal om de veerkracht te vergroten en een positieve mindset te ontwikkelen!

affirmatiekaarten voor kinderen

Affirmaties geven een kind zelfvertrouwen en de kracht om de wereld aan te kunnen, met een glimlach op hun gezicht en een berg motivatie. Dus, laten we onze kids vullen met de overtuiging dat ze alles aankunnen. Verblijd ze dagelijks met een positieve spreuk en vertel ze hoe bijzonder ze zijn. Want zeg nou zelf, in een wereld die soms best lastig kan zijn, is een beetje extra geloof in jezelf toch het mooiste cadeau dat we ze kunnen geven?

Winactie

Doe je mee met de winactie? Je maakt kans door een reactie achter te laten. De winnaar ontvangt een mailtje.

Deze winacties staan nog open op MeerVanMir:
https://meervanmir.eu/stratego-spel-jumbo/
https://meervanmir.eu/helpen-bij-huiswerk-rekenen-taal-basisschool/
https://meervanmir.eu/boek-het-menselijk-lichaam/