Wat zijn we weer verwend! Ons hele gezin is in het nieuw gestoken door Badjasparadijs met, je raadt het vast al, een badjas! Maar waar komt dit kledingstuk eigenlijk vandaan? En wat maakt het een item dat iedereen eigenlijk wel in huis heeft? Ik dook even in mijn badjas en surfde over het internet om te ontdekken waar deze jas voor binnen nou echt vandaan kwam.

De geschiedenis van de badjas

De badjas, oftewel de Superman-cape voor de ochtendmens, heeft een verrassend heroïsche geschiedenis die teruggaat tot de tijd dat de oude Egyptenaren, Romeinen en Grieken blijkbaar te lui waren om zich na het opstaan meteen aan te kleden. Deze antieke fashionista’s droegen gewaden die lijken op wat wij nu kennen als de badjas, omdat niets schreeuwt “rijkdom en macht” zoals het dragen van een laken naar het avondmaal. Dan skippen we een paar eeuwen en belanden we in de middeleeuwen en de renaissance, waar de badjas transformeerde in de ultieme chill-outfit voor de adel. Je kon rijke lui zien paraderen in hun kastelen, gehuld in kamerjassen zo versierd dat zelfs hun portretten er jaloers van zouden worden. Het was hun manier om te zeggen: “Kijk eens hoe comfortabel mijn rijkdom mij maakt”. Met andere woorden: de badjas was nog steeds een kenmerk van welvaart.

De 19e eeuw zag de badjas een stapje terug doen naar een meer bescheiden, maar niet minder cruciale rol: de bad-naar-bed-brug. Omdat niemand graag een koude tocht vangt op weg van de badkuip naar de slaapkamer, werd de badjas het officiële uniform van de schone en luie mens. Tegen de tijd dat de 20e eeuw aanbrak, was de badjas uitgegroeid tot het ultieme symbool van luie zondagen en ‘netflix en chill’. Verkrijgbaar in een waaier van stoffen – van zijde voor de ‘ik slaap in luxe’ tot badstof voor de ‘ik veeg er ook mijn handen aan af’ types – heeft de badjas zich genesteld als een must-have in de garderobe van iedereen die serieus is over hun ontspanning.

Een website vol badjassen

Als je op zoek bent naar een badjas, dan moet je echt even een kijken nemen bij Badjasparadijs.nl. Ik weet zeker dat je zal slagen, want er is zo ontzettend veel keuze op deze website. Dat is eigenlijk ook de reden waarom Saskia, de eigenaar, destijds haar onderneming is gestart. Ze vond dat er te weinig keuze aan badjassen was op het internet. Alleen maar van die saaie doorsnee stukken terwijl er juist meer vraag begon te komen naar de leuke printjes. Bij Badjasparadijs kan je nog steeds de simpele versies vinden, maar als je wat meer excentriek ben, dan je zeker je lol op met de collectie op de website.

Onze ervaring

Wij hebben dus nieuwe badjassen in huis gehaald en we zijn er oprecht happy mee. De kinderen vooral, omdat “ze zo zacht zijn”. En ik vind het geinig dat ze allemaal dezelfde hebben. Het liefst had ik er ook eentje voor mijzelf in die kleur, maar nee. Deze mama is oud en kreeg oud roze! De service van de webwinkel vind ik ook oprecht top. Het contact is fijn en ze denken goed mee. Alleen daarom al raad ik het een ieder aan om daar de volgende keer je badjas te halen. Enne…wist je dat je zo ook daar kan laten borduren met naam? Hartstikke leuk om cadeau te geven!