Je hebt speelgoed en je hebt speelgoed. Net als ik denk dat men niets meer erbij kan verzinnen word ik weer verrast. Waar komen al die creatievelingen vandaan en waarom waren ze er nog niet toen ik kind was? Ik had als klein meisje ook wel een Hatchimal willen hebben. Een wattes?

De Hatchimal

Mocht je het nog niet op de televisie hebben gezien of van je kind hebben gehoord dan vertel ik het je nu graag. Er is een nieuw stuk speelgoed op de markt dat werkelijk ieder kinderhart veroverd. Nou ja, ik denk dat menig ouder ook wel smelt van dit schattige kleine vogeltje. Maar wat het nou echt zo bijzonder maakt is dat de nieuwe knuffel nog geboren moet worden. Je krijgt het namelijk in een ei aangeleverd. Alleen met heel veel geduld en veel aaien zal het vogeltje tevoorschijn komen. Welk vogeltje is nog wel een verrassing! Het kan Pengualas of Draggles zijn, maar dat weet je niet als je het ei koopt. Heerlijk zo’n verrassingselement in speelgoed.

21111

Lees ook: https://meervanmir.eu/hatchimals-surprise-ei-spinmaster-tweeling-speelgoed-review-ervaring

Hoe werkt het?

Zodra het ei uit de verpakking is begint de pret eigenlijk gelijk al. Er zal direct veel getroeteld, maar ook geluisterd en gekeken moeten worden naar de ogen van de Hatchimal. Deze zijn namelijk zichtbaar door de eierschaal heen en de kleur ogen dat het vertoont geeft de stemming van de vogel aan. Als je de onderkant van het ei beet pakt worden de oogjes bijvoorbeeld roze en zelfs de hartslag te horen. Blauwe oogjes vertellen je dat het vogeltje het koud heeft. Dan kan je het beste over de onderkant van het ei wrijven om het weer warm te maken. Maar pas op! Als je het ei te wild heen weer beweegt worden de oogjes groen vanwege duizeligheid. Naast deze kleuren kunnen de ogen ook oranje, rood of donkerblauw worden. Elke kleur betekent weer iets anders en hoe meer je handelt naar de kleur hoe sneller het uitbroeden gaat. Hoop je….

Als de ogen meerdere kleuren aannemen weet je dat het moment gekomen is dat de Hatchimal uit het ei wil. Door aan de onderkant te wrijven kan het proces wat versneld worden, maar ervaring leert dat het toch al snel een half uur in beslag neemt. Mocht je even een pauze willen inlassen is dat ook geen probleem. Als je het ei neer zet valt de vogel namelijk in slaap. Na een lange bevalling is daar dan eindelijk de Hatchimal en zo waar ook in een geboortevliesje (er zit een plasticje om het lijfje dat er nog af moet). Net zoals bij de mensen begint dan pas het zware werk, want de kleine vogel moet uiteraard ook na de geboorte nog verzorgd worden.

21112

De opvoeding

Het leven begint pas als je uit het ei bent, aldus de Hatchimal. En daar is wel hulp bij nodig van een kind! Zo moet er bijvoorbeeld veel geknuffeld en gespeeld worden in de babyfase. In de dreumesfase leert de vogel praten en ook dansen! Het interactief spelen is dan echt begonnen! En hoe meer je doet hoe meer de Hatchimal leert en uiteindelijk kan.

21114

De Hatchimal koop je onder andere hier.