“Herinner jij je de eerste maanlanding nog?” Nou nee, zo oud ben ik nou ook weer niet. En nee, omdat ik het niet zelf bewust heb meegemaakt ga ik het gebeuren niet ontkennen. Ik geloof er in dat de astronauten ooit stapjes hebben gezet op de maan. Waarom zou daar over gelogen worden? Ja, de eerste maanlanding is echt een klassiek verhaal van menselijke vindingrijkheid en avontuur. En ja, het was in 1969, midden in de Koude Oorlog, en Amerika wilde echt iets groots bereiken om te laten zien dat zij de leiding hadden in de ruimterace tegen de Sovjet-Unie. Maar dat betekent niet dat het onzin is. NASA lanceerde echt de Apollo 11 missie en de wereld hield echt haar adem in.

Wie mocht er mee?

De astronauten aan boord, Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins, waren op weg naar iets wat nog nooit eerder was gedaan. Neil Armstrong was de eerste die op de maan stapte. Dat moment waarop hij dat deed, heeft hij die beroemde woorden gezegd: “Dat is een kleine stap voor een man, een reuzensprong voor de mensheid.” Echt iconisch. En Buzz Aldrin volgde hem kort daarna. Michael Collins bleef in de commandomodule, iemand moest tenslotte het schip besturen, nietwaar? Na een paar uurtjes daar rondgelopen te hebben, keerden ze terug naar de aarde en landden veilig in de oceaan, waar ze opgepikt werden. En dat was het dan, geschiedenis gemaakt, boeken herschreven, en de droom van ruimteverkenning kreeg een hele nieuwe betekenis.

Als je meer wil leren over de ruimte

Heb je je ooit wel eens afgevraagd wat de astronaut allemaal konden doen tijdens zo’n vlucht? En dan heb ik het niet over spelletjes en dergelijke. Meer dingen zoals kunnen ze boeren in ruimte. Mochten de astronauten stukjes van de maan meenemen? Dat roept natuurlijk nog meer vragen op. Vragen over andere planeten in onze ruimtestelsel, want een kind is immers nooit uitgeleerd. Zo kan je je afvragen of een planeet ooit op de aarde kan inslaan. Of wat reguliet is. En hebben wij de zon eigenlijk nodig en waarom? En welke planeet is het grootst? Alle kleine feitjes en weetjes over de ruimte en de astronaut waar je eigenlijk nooit aan denkt, maar stiekem wel super interessant zijn. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Daarom is het des te leuker dat er handige boekjes zijn zoals “waarom kunnen astronaut niet boeren? “ met 101 grappige en boeiende weetjes over de ruimte. Wij vonden het in ieder geval heel erg leuk om door te bladeren.

Reis mee naar de ruimte en laat je verbazen door de ongelooflijke geheimen van ons universum. Dit boek vol hilarische tekeningen vertelt je de meest fascinerende feiten over sterren en planeten! – Wat is een zwart gat? – Hoe ontstond de maan? – Wie bezit Mars? – Hoe is het weer op Jupiter? Voor nieuwsgierige kinderen vanaf ca. 8 jaar

Winactie

Graag kans maken op een exemplaar? Laat een reactie achter. De winnaar ontvangt een e-mail.

Deze winacties staan nog open op MeerVanMir:
https://meervanmir.eu/stratego-spel-jumbo/
https://meervanmir.eu/helpen-bij-huiswerk-rekenen-taal-basisschool/
https://meervanmir.eu/boek-het-menselijk-lichaam/