Je eigen ballonnen vullen met Stuff a Loons

Als je mijn kinderen ergens blij mee wil maken dan zijn het wel ballonnen. Blijkbaar hebben die dingen een enorme aantrekkingskracht op de meiden. Uiteraard hoe glimmende ze zijn hoe beter. Het liefst zijn ze helemaal vol glitters. Het is dus ook maar goed dat ze nog niet de vaardigheden hebben om de Stuff a Loons zelf te hanteren, want anders was het huis nog meer vol glitters geweest. Toen ik er zelf mee aan de slag ging zat alles al onder namelijk. Vooral omdat ik niet echt handig bezig was en het even snel wilde doen. Dan maak je domme fouten en ben je vervolgens nog langer bezig. In ieder geval, de Stuff a Loons. Misschien heb je het voorbij zien komen in een reclame? Of gespot op de website van beste speelgoed van Nederland? Wij mochten deze nieuwste gadget zelf uitproberen. Toen de een na oudste een kinderfeestje had waarbij de jarige aan cadeaukaart wilde, leek een ballon mij een ludieke manier om de kaart in te pakken. Dat was wel wat meer werk dan ik aanvankelijk dacht.

De inhoud van het Stuff a Loons Maker Station pakket

De inhoud van het Stuff a Loons pakket is uitgebreider dan ik verwachtte. Naast het station, dat nodig is om de ballonnen te vullen en op te blazen, krijg je ook twee soorten glitters, twee soorten confetti, tien miniballonnen, twee gekleurde linten en vier standaarden. Verder zitten er twaalf ballonnen in het pakket en zes herbruikbare clips, dus als je handiger en geduldiger bent dan ik kan je er wel even mee doen. Het station zelf heeft twee onderdelen. Je hebt de bol waarin je de ballon “hangt” en vult. En je hebt de toren waarmee je de bol bedient en later de ballon verder kan opblazen. Is het nog een beetje te volgen?

Stuff a Loons

Zo werkt de Stuff a Loons

Men neme eerst een kop koffie of een kop thee en zorgt ervoor dat je ruim de tijd hebt. Als je het gehaast doet zullen de ballonnen sneuvelen en zit je huis onder de glitters. Word je ook niet vrolijk van dus! Dan pak je een ballon en deze plaats je over het randje van de doorzichtige bol. Zorg er wel voor dat de blauwe ring ook al over de rand is gegaan, want anders heb je een probleem aan het einde. (hier sneuvelde ballon één bij mij). Als de bol goed vast zit en de ballon ook dan kan je pompen aan de toren. Je weet gelijk of je het goed doet, want je ziet de lucht eruit gezogen worden. Nu kan je de ballon in de bol gaan vullen. Als je net als ik een kaart of iets dergelijks er in doet, pas dan goed op voor de randjes. Het scheurt makkelijk dus een scherpe hoek karton verpest makkelijk je creatie. (drie stuks voordat ik dat door had). Als je klaar bent met het vullen van je ballon, pak je de roze afsluiter en deze houd je in de opening van de bol. Niet loslaten, want dan dondert het gewoon in je ballon (drie keer gebeurd). Vervolgens verschuif je de blauwe ring, die je dus eerder om de rand van de bol had gedaan, omhoog. Dat is toch wel het spannendste moment, want de ballon moet dan goed om het roze houdertje schieten. Zo niet, dan kan je weer opnieuw beginnen. (twee keer gebeurd).

Als de ballon op de roze houder zit, kan je deze op de toren plaatsen om het verder op te pompen. Maak deze echt niet te groot, want als je zo ver gekomen bent wil je niet dat het daardoor knapt. Nadat je klaar bent met het opblazen draai je de roze houder met ballon een paar keer en zet je vervolgens een wit knipje er op. De houder er nog uit en voilà, je bent klaar. Zie ook mijn creatie hieronder.

Stuff a Loons

Wel of niet een succes?

Zoals je waarschijnlijk wel uit mijn verhaal hebt opgemaakt, heb ik zo nu en dan hard zitten vloeken tijdens het maken van de Stuff a Loons. Maar ook vooral doordat ik eigenwijs, ongeduldig en niet handig bezig was. Een eerste keer proberen met een cadeaukaart is ook niet heel praktisch. Uiteindelijk was het resultaat dan wel weer echt leuk. De jarige (en zelfs haar moeder) vonden het een unieke en ludieke manier om zoiets onpersoonlijks als een Intertoys bon te geven. Ze hebben het, gezien de hoeveelheid glitters dat ik er nog in heb gekregen, wel in de tuin open geprikt. Mijn dochters willen nu graag hun eigen Stuff a Loons gaan maken, maar helaas voor hun heb ik het station ingepikt en goed opgeborgen. Ik vind het namelijk een bijzonder grappige manier om cadeautjes in te pakken, dus voorlopig is het van mij. Gezien de leeftijd van 8+ zijn ze er nu toch te jong voor. Kortom, Stuff a Loons is best leuk en al helemaal als je een gevulde ballon hebt.

Meer informatie over: het Maker Station en navullingen.

73 thoughts on “Je eigen ballonnen vullen met Stuff a Loons

 • Ontzettend leuk! Onze kinderen zijn op 30 september en 8 oktober jarig. Een mooi moment om deze gadget uit te proberen! Ik zou er voor beide confetti indoen, en iets te snoepen!

 • Oeh leuk! Mijn schoonvader is op de IC en mag deze week wsl naar de gewone verpleegafdeling. Ik zou hem graag willen verrassen met een gevulde ballon (daarin opgerolde briefjes of tekening van zijn kleinkids)

 • Echt hilarisch om iets leuks in te verstoppen voor de verjaardagen van mijn kleinkinderen.
  Ja, wat ga ik er in doen, even denken.
  Nu de kleinkinderen weer wat groter worden willen ze graag geld voor hun verjaardag, omdat ze ergens voor sparen.
  Dus ik zou de balon vullen met veel confetti (Vindt mama zo leuk…), wat snoep en een paar bankbiljetten van 10 euro.
  Ik volg op bloglovin en doe graag mee.

 • Nathalie Timmerman says:

  Ohh dit lijkt me super leuk om cadeaubonnen in te doen voor verjaardagen en dergelijke.. Ik vouw nu ballonnen ook erg uniek maar zou dit graag proberen. Daarentegen zou mijn dochter dit ook helemaal geweldig vinden. Dus dan zouden er 2 mensen blij zijn.

 • Mir van Wetten says:

  Super leuk !!!!
  Ik vind t vooral heerlijk om daar eens echt voor gaan te zitten en de tijd er voor te nemen . Ik zou er mijn neefjes blij mee maken , met kleine knuffeltjes Snoep en confetti ! Heel vet !

 • Vet gaaf! Wat zou ik er mee doen? Deze maand zou ik hem gebruiken voor:
  °Coronaproof traktaties
  °kraamkadootjes
  °afzwemkadootjes
  °communiekadootjes
  Denk daarna Sint, kerst.. Als ik er de kans voor krijg bij de Kids

  • Wat een leuke manier om n kadootje te verpakken! Ik krijg gelijk visioenen van een traktatie (deels) in een ballon voor de verjaardag van Maire op 23 oktober. Ik ding dus ook graag mee!

 • Dana vreugdenhil says:

  na het lezen van jou ervaring zou ik mijn geduld zeker willen testen. Het is ook een uitdaging om dit met dochter lief te proberen haar geduld is ook super. Ik zou het leuk vinden om hem te testen voor Mijn oma die 100 jaar wordt en zou er zeker 100 spelkaarten in willen doen. Want een potje kaarten is wat wij altijd deden met haar.

 • Oh dit vind ik superleuk voor de verjaardagscadeautjes voor de vriendinnetjes van de dochters hier. Lijkt mij ook leuk om er een scrunchie in te doen. Kleine knuffel. Cadeaubon idd. Graag.

 • Wat leuk!
  Ik zou er samen met mijn dochters veel glitters en confetti in doen.
  En als dat een beetje lukt zou ik een 2e keer ook voor een cadeaukaart gaan. Ik vind bonnen zo onpersoonlijk en saai maar het is vaak wel een perfect cadeau. Op deze manier is het dan toch nog leuk om te geven.
  Ik doe graag mee aan deze winactie duim duim…

 • Super leuk, de kinderen vinden het leuk om cadeautjes voor kinderfeestjes speciaal in te pakken. Met een cadeautje in een ballon vol glitters en confetti zullen ze hun vriendjes en vriendinnetjes goed verrassen!

 • Wat een leuke manier om n kadootje te verpakken! Ik krijg gelijk visioenen van een traktatie (deels) in een ballon voor de verjaardag van Maire op 23 oktober. Ik ding dus ook graag mee!

 • O zo gaaf! Dit wil/moet ik echt hebben!! Heb al eens naar zo’n professioneel apparaat gekeken, maar veeeeeel te duur. Echt zo leuk voor persoonlijke cadeautjes! Binnenkort een babyshower. Hoe leuk is dit dan met een rompertje en confetti
  Ik ga duimen dat ik de gelukkige ben

 • Haha, superleuk geschreven, ik zie je al helemaal zitten. Mijn kids hebben inderdaad de reclame gezien en riepen heel hard dat ze deze willen hebben. Dus ondanks jouw verhaal, doe ik toch graag mee 😉

 • Simone Wiersma says:

  Geweldig zeg! Ik zou willen proberen er een foto en veel confetti in te doen. Leuke manier om een foto van Mn dochter aan haar opa’s en oma’s te geven.

 • Heidie van der Steeg says:

  eigenwijs, ongeduldig en onhandig, mmm, waar herken ik dat van?
  Maar toch wil ik de uitdaging wel aangaan (mooi klusje voor op de tuintafel buiten) omdat mijn dochter de tv reclame al voorbij zag komen. Zij vond het uiteraard superleuk.
  Ook heel leuk om zo’n cadeaubon te verpakken in de ballon. We maken graag kans.

 • Ik zou graag kans maken op deze set. Ik krijg hier altijd leuke ideeën van:
  -Voor vrienden die pas een huis gekocht heeft met een grote tuin. Ik zou er bloemzaad in doen. Heerlijk leuk om kapot prikken in de tuin en dan afwachten wat er volgend jaar groeit en bloeit!
  -Voor vrienden die pas een baby gekregen hebben een speentje en oordopjes voor de ouders
  -Voor mijn zoontje. Vol met hagelslag. (Denk alleen dat mamma dat niet zo leuk gaat vinden)

 • Jaaa ondanks je beschreven frustratiepuntjes lijkt het écht de moeite waard.
  Ik zou graag samen met mijn oudste zoon een kraamcadeautje voor mijn schoonzusje (en dus zijn tante) willen Stuff-a-Loonen 😀
  Dat lijkt me een onvergetelijk cadeautje om te geven en om te krijgen 🙂 <3

 • Whahaha, ik kan mij de frustratie zooooo voorstellen! Ook hier een niet erg geduldige mama die vaak (eigenlijk nooit) de handleiding leest om uit te vinden hoe het moet. Hoe moeilijk kan het zijn, toch?! X-P

  Wij maken graag een kansje: inderdaad een erg leuke manier om suffe cadeau kaarten geven leuk te maken!

 • Wat leuk beschreven dit! Ik leef helemaal met je me, en grinnik er tegelijkertijd om 🙂
  Ik maak graag kans voor de dochters van mijn beste vriend. Die zijn heel creatief, echte knutselmeiden, en die gaan vast volop geniet met allerlei mooie creaties maken heirmee!

 • lijkt me prachtig voor mijn creatieve dochter. vele uren zit ze altijd lekker in haar eigen bubbel te knutselen aan tafel. Glitters, kraaltjes en confetti zijn favoriet. Ik denk dat ze ook wel gaat proberen of ze er haar eigengemaakt sand in kan krijgen. Ben erg benieuwd. Ik doe graag mee aan deze crea winactie.

 • 13 oktober wordt mijn oudste dochter alweer 12 :O. Ze is gek van sierraden, dus ik denk dat ik een mooie ketting/ armband voor haar ga halen en deze erin doe!

 • Hahaha, geweldig hoe je dat beschrijft! Ik begrijp je volkomen, ben zelf ook niet de handigste. Maar toch zou ik het graag willen proberen. Met veel glitters, want wij zijn gek op glitters en babykleertjes voor de babyshower van mijn nicht.

 • Wendy Van De Reyd says:

  Mijn 9jarige dochter Sharona is bijna jarig, en sinds begin van het jaar rijd ze ook paard ..waar ze verslaafd aan is.. dus een ballon met een paardje erin zou een tegekke verrassing zijn .. kansje wagen en duimen omhoog

 • Marieka Waalwijk says:

  Geweldig ik kreeg vroeger als mijn ouders een dagje weg waren een ballon met daarin een knuffeltje echt zo supermooi,ik zou dit nu direct als eerste weer maken voor mijn eigen zoon

 • Hahaha geduld is een schone zaak! Maar wat ziet het er leuk uit.. en wat je zegt hoe orgineel om er een kadokaart in te doen..
  mn meisje word bijna 7 en zou dit echt GEWELDIG vinden voor haar verjaardag, dan maak ik een ballon met centjes erin want ze is heeeel hard aan het sparen voor een switch

 • Anita Bravenboer-Rozendaal says:

  Ontzettend gaaf! Ik hou van swappen. Hierbij maak je een gaaf pakketje voor iemand en probeer daar zoveel mogelijk mijn creativiteit bij te gebruiken. Mijn dochters helpen vaak mee, heel erg leuk. Ik zou het dus gebruiken om mijn swappakket net wat unieker te maken. Of bijv iemand met kindjes en daar iets leuks in de swap bij te doen op deze manier. Wij gaan duimen!

 • Mijn vriend heeft de afgelopen twee jaar veel dierbaren verloren, waaronder zijn moeder. Mede daardoor is hij in een burn-out terechtgekomen, waarna zijn baas het contract niet heeft verlengd en hij ook geen baan meer had. Langzaam is hij aan het opkrabbelen en ziet hij de toekomst weer wat positiever in. Om hem een hart onder de riem te steken zou ik een verwen-/ontspanballon voor hem willen maken voor net dat beetje extra positieve motivatie. Denk aan een massagebon, klein flesje massageolie, maskertjes, bruisballen en wat gedroogde lavendel.
  Misschien komt hij hierdoor ook van zijn ballonnenfobie af, die hij heeft opgelopen na het zien van de film IT 😉

 • Het zou me eigenlijk moeten afschrikken want als ik ergens een hekel aan heb zijn het glitters. Ik werk op een bso en na de slijm / galaxy hype kan ik geen glitters meer zien. Maar dit vinden mijn 2 tienermeiden thuis echt geweldig. Hoe leuk is om voor je bestie zo een cadeau in te pakken. Het eerste wat ik in zou pakken is een een ketting met een bedeltje van een hoefijzer voor de meiden. Vooral de jongste is echt een pechvogel. Ze heeft vorige week een enorme val gemaakt op de skatebaan waardoor ze nu 3 tanden kwijt is en dus 2 jaar onder de pannen is bij de tandarts. Van de zomer viel ze raar in het zwembad op haar heup dus mocht ze de rest van de vakantie niet meer zwemmen of andere actieve dingen doen. Ze is veel en hard van de pony gevallen. Dus die kan wel wat geluk gebruiken.

 • Katrien Goossens says:

  Ooo dit zou een geweldig cadeautje zijn voor in mn klas.
  Op deze manier kunnen we de kinderen een nog leuker feestje geven.
  En dwarrelen er wat extra glitters door de ruimte na een knal dan maken we ook daar een vrolijk feestje van!

 • Mijn jongens die vinden dit geweldig, dat weet ik zeker. Ik vermoed dat er dan heel veel glitter en confetti in beland, dan geven ze hem maar aan oma of de buurvrouw en dan heb ik niet alle zooi in huis haha. Maar ik doe graag mee, lijkt me hilarisch.

 • Grappig om jouw verhaal te lezen. Ik zie mijzelf ook met een knalrood hoofd proberen iets in zo’n ballon te krijgen. Wat ik erin zou doen? (althans proberen er in te doen): babysokjes, een slabbetje, een speentje als cadeautje voor mijn collega die op 17 oktober uitgerekend is. Uiteraard met de nodige glitters/confetti.

 • Mijn dochter is nu 8 en zou dit helemaal ge-wel-dig vinden. Ze heeft sinds (heel) kort een eigen blog, met voornamelijk Lego bouw en stopmotion filmpjes. Ik denk dat ze het super leuk zou vinden om hier ook een post over toe te voegen. En inderdaad ook een super leuke manier om kleine cadeautjes te verpakken. Dat wil deze mama ook wel heel graag eens proberen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.