Verhalen van een werkende moeder
TOP
Kids

“Zijn ballonnen gevaarlijk?”

Zoals je weet hadden wij pas geleden een verjaardagsfeestje van Sanne. Zoals het waarschijnlijk bij iedereen thuis gebeurt hadden we slingers opgehangen en ballonnen opgeblazen. Vooral dat laatste moeten we niet vergeten, want de Muppets zijn groot fan van die dingen. Veerle is er helemaal idolaat van. Twee weekjes terug had ik haar opgenomen terwijl ze druk bezig was met een wit gevaarrte en het filmpje heb ik vervolgens online gezet, omdat ik het zelf zo schattig vond. Naast de vele reacties dat iedereen, net zoals ik, zat te wachten op een knal kreeg ik ook een aantal reacties waarin ik geattendeerd werd op het gevaar van die dingen. Als het zou knappen konden er stukjes in het oog of keelgat schieten. Daar schrok ik toch wel even van, want ik heb daar nooit zo bij stil gestaan. Ik dacht altijd dat zolang ik er bij was er geen gevaar zou zijn. Het enige wat zou kunnen gebeuren is dat het knalde en ze daar van zou schrikken. Niet dat het haar wat zou deren, want tot nu toe heeft ze daar elke keer heel hard om moeten lachen. Aan ongelukkig terecht komende flarden ballon had ik niet gedacht. Sterker nog, als er een stukje in de keel schiet vis je het  er ook niet even een-twee-drie uit. Blijkbaar kan deze door het hoestreflex nog meer naar binnen gezogen worden. Eigenlijk zijn ballonnen dus heel eng.

Mogen de Muppets dus nu niet meer met ballonnen spelen?

Jawel hoor, dat zal niet veranderen. Wel mogen ze nu alleen nog maar ermee spelen als ik er bij ben. Verder zullen de ballonnen niet meer volledig opgeblazen worden om de spanning en daarmee de kans op knappen wat te verminderen en zal Veerle er niet meer op mogen knagen. Gelukkig heeft ze net zo veel lol in het gooien van een ballon als in het laten piepen ervan met de tanden. Ook hebben we nu exemplaren in huis, die na twee dagen gewoon leeg zijn. En ook bij ons geldt: Op is op!

 

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Vlijtig Liesje

  4 jaar ago

  Ik denk dat ballonnen inderdaad wel gevaarlijk kunnen zijn. Maar zolang je toezicht houdt kan het wel.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Vond ik deze ineens tussen mijn foto’s 😂 #selfie
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
 • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
 • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Hoe ver zou jij gaan om je kinderwens te vervullen?

Afgelopen week op was de documentaire over Ed Houben op ...

Sluiten