Toen ik net begon met bloggen heb ik al eens uitgebreid geschreven over mijn favoriete speelgoed in de categorie geluid en lichtjes. Eigenlijk had ik maar twee redelijke wensen wat dat betreft soort speelgoed en dat is dat de kinderen er iets van op konden steken, maar vooral dat het een uitknop heeft. Want deze mama wil ook af en toe gewoon wat rust. Één van de bekende merken in verantwoord en educatief speelgoed is toch wel VTech. En laten ze nou net ook veel producten hebben met geluid en lichtjes. Alles voor de kleine techneutjes in de dop. Het is dan ook niet voor niets dat ze elk jaar weer nominaties hebben voor speelgoed van het jaar. Dit keer zijn de volgende producten genomineerd:

In de Categorie 0 t/m 3 jaar: 

VTech MagiBook
MagiBook is een slim, interactieve speelboek vol techniek wat kinderen van 2 tot 6 jaar stimuleert om spelenderwijs grenzen te verleggen. MagiBook werkt met opdrachtenboekjes op niveau. Met wel 3000 interacties per activiteitenboek en een systeem dat met de magische pen echt tot leven komt met liedjes, geluiden en muziek. De audio content is simpel te downloaden via Explor@ Park. Het systeem groeit spelenderwijs met de ontwikkeling van het kind mee. En wat nog leuker is, is dat er meerdere boeken verkrijgbaar zijn. Zo kan je kind opdrachten blijven maken en zich zelf blijven uitdagen.

      

In de Categorie 4 en 5 jaar:

VTech Little Love – Suzy en haar puppyvriendje
Voor de ouders onder ons met kleuters is de Little Love Suzy een echte musthave. Zeker nu ze een lieve zachte puppy als vriendje heeft.  Suzy en haar puppy hebben wel nog veel te leren. Dat vraagt om een poppenmoeder/vader die vol overgave met de opvoeding begint. En het baasje leert spelenderwijs ook steeds meer.  Little Love Suzy en haar pup zijn daarom het perfecte koppel voor eindeloos, interactief speelplezier. Er kan afzonderlijk van elkaar mee gespeeld worden, maar als ze beiden een rol in het verhaal krijgen, begint het plezier echt.

In de Categorie 6 en 7 jaar: 

VTech Kidizoom Flix in het roze en blauw

In de High-Tec categorie is Kidizoom Flix het ideale robotvriendje. Het heeft een stevig karakter dat met kinderen meereist of thuisblijft en het fort bewaakt. De slimme robot maakt foto’s en filmpjes, maar herbergt tevens een schat aan spelletjes op basis van augmented reality. Wanneer hij wordt aangezet verschijnt er een oog, waarmee alle bewegingen nauwgezet worden gevolgd. Kidizoom Flix knipoogt en reageert op wat de eigenaar doet of laat. Het kekke cameraatje met snapchatfuntie vertoont zich het liefst custom made, qua uiterlijk en skills.

 

VTech heeft zoals altijd weer leuk en innovatief speelgoed weten te produceren. Ik ben zeer benieuwd hoeveel prijzen ze dit jaar in de wacht zullen slepen. Mijn persoonlijke favoriet is toch wel het MagiBook. Niet alleen omdat mijn kinderen in die leeftijdscategorie vallen, maar vooral ook omdat ik dol ben op speelgoed waar ze spelenderwijs wijzer van kunnen worden en waar ze uitdaging in kunnen vinden. Het is daarom des te leuker dat ik van VTech iemand blij mag maken met dit geweldige stuk speelgoed, de Magibook. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is een reactie achter te laten en het bericht te liken op Facebook.  Je kan mee doen tot en met 30 september. De winnaar maak ik bekend op mijn Facebookpagina. (Klik hier voor de winactievoorwaarden).