Dat vroegen wij ons dus ook af, want we waren nog niet eerder naar dit jaarlijkse festijn geweest. De kaartjes waren al ruim van tevoren geregeld en zelfs manlief had er een vrije dag voor opgenomen. Eindelijk eens een uitje waar hij zelf ook wat aan had. Mannen blijven nou eenmaal stiekem jongens. Vandaag was de grote dag eindelijk aangebroken. In eerste instantie wilden we vroeg vertrekken, maar na de nacht die wij hadden (4x eruit) sliepen we eerst soort van uit. Dit betekende dat we uiteindelijk pas tegen twaalven arriveerden in Utrecht arriveerden. Daar konden we gelukkig vrij dichtbij de ingang parkeren, dus veel tijd waren we niet verloren.

Ongelooflijk, wat een hoop LEGO! Ik heb begrepen, dat er maar liefst 22 vrachtwagens volgeladen met LEGO voor deze beurs uitgetrokken waren. Dat was ook wel te zien, want overal waar ik keek zag ik bouwsteentjes liggen. Of het was een prachtig gecreëerd beeld of het was een gedeelte waar kinderen zelf creatief konden zijn. Om de paar meter was er wel een plek gemaakt waar eindeloos gebouwd kon worden. Ik zelf was vooral verbaasd over hoeveel verschillende soorten en series LEGO er wel niet zijn. Denk maar aan Friends, City, Star Wars, Nexo Knight, Ninjago, Vreator, Elves en nog veel meer. Er is duidelijk een hoop veranderd sinds ik er vroeger mee speelde.

Maar wat is er dan allemaal te doen?

Er zijn flink wat springkussens voor zowel groot als klein. Tevens zijn er een paar opgeblazen hindernisbanen. Sanne en ik hebben er samen eentje getrotseerd. (Oké, toen voelde ik me wel een tikkie oud) . Verder kunnen de kinderen geschminkt worden, een glittertatoeage op de arm en een kleurige extension voor in het haar krijgen. Er zijn ijskramen, poffertjeskramen, warme chocomel kramen, popcornkarren en ga zo maar door. Eten is er in ieder geval genoeg. Wat ook wel plezierig is, is dat er veel toiletten zijn en geen rijen! Met een net zindelijke peuter is dat wel zo fijn. Verder is er een bioscoop aanwezig, een LEGO douche, een Star Wars parcours, een theater, een dansgroep, een kermis attractie (de spin / octopus) en een doolhof. Als je zelf erg creatief bent kan je ook nog meedoen met de bouwwedstrijd. Ik zag wat bouwwerken ertussen staan waar ik oprecht verbaasd over was. Dat kon ik vroeger echt niet zo goed. Kortom, er is zeker genoeg te doen en je kan er best prima een dagje vertoeven. En………je krijgt een leuk tasje mee naar huis!!!

Wij gaan in ieder geval volgend jaar weer!

[huge_it_gallery id=”2″]