Het is alweer een maand geleden, dat mijn peuter eindelijk een kleuter werd. Hoewel elke leeftijd wel een mijlpaal is, vinden wij het worden van vier jaar wel een hele bijzondere. Immers is je kind dan geen peuter meer en zal het naar de kleuterklas gaan. De basisschool is toch echt een nieuwe fase! Reden genoeg dus om deze mijlpaal uitgebreid te vieren.

Het leek mij leuk om weer eens themafeestje te organiseren. De laatste keer dat we dit hadden gedaan was toen de jongste haar eerste verjaardag vierde. Alles was toen in het thema Dikkie Dik en ik weet nog goed hoe onder de indruk de kinderen daar van waren. Dit keer mocht de jarige Jet van mij kiezen waar ze een overkill aan wou hebben. Ergens verwachtte ik dat het huis versierd zou worden in Frozen stijl, maar verrassend genoeg koos ze voor Minnie Mouse. Het zal vast iets te maken gehad hebben met haar favoriete televisieprogramma van dat moment: the Mickey Mouse Clubhouse.

Nu het thema bekend was, kon na gaan denken over de versiering. Slingers hebben we op zich genoeg in huis, dus het was voornamelijk de verdere aankleding wat ik nog moest verzinnen (zoals bordjes, bekers, servetten en ballonnen en dergelijke). Ik had al eerder een samenwerking gehad met Feestwinkel.nl en ik herinnerde me dat op deze website veel themafeestjes werden aangeboden. En tot mijn grote opluchting ook die van Minnie Mouse! Het enige waar ik nu nog over na hoefde te denken was voor hoeveel personen ik bordjes en bekers moest bestellen.  In dat kader zou het fijn zijn als mensen lieten weten als ze niet konden komen, want dan kan ik het wat beter inschatten. Maar dat is weer een ander verhaal.

Naast de tafelversiering wilde ik nog wat extra speciaals doen voor haar verjaardag. Ik dacht aan wat ik zelf als klein kind altijd wilde hebben als ik ze zag, maar dan niet kreeg. Ik heb het over helium ballonnen. Ze werden altijd op straatfeesten verkocht, maar mijn ouders weigerden deze aan te schaffen voor ons. Op zich wel begrijpelijk, want er werden woekerprijzen voor gevraagd en met vier kinderen zou dat een kostbare aangelegenheid zijn voor een onbenullig product.  Sanne lijkt erg op mij en ik wist dat ze al tijden een heliumballon wilde hebben, dus toen ik zag dat je een helium tank kan kopen en dit zelf thuis kan doen was ik gelijk overstag.  Voor een prijs van € 34,95 zou ik zelf 30 ballonnen kunnen vullen met helium! Dit betekende niet alleen dat ik de jarige kon blij maken met een setje, maar ook alle kinderen die langs kwamen zouden een heliumballon mee naar huis kunnen nemen. En wat nog mooier was, was dat er ook Minnie Mouse ballonnen waren! Daar hoefde ik dus niet lang over na te denken.

Of het nou door de versiering of de ballonnen kwam of door het besef dat ze jarig was, onze kleuter heeft de hele dag gestraald en als een echte jarige Jet haar bezoek ontvangen. En ik denk dat de ballonnen wel het hoogtepunt waren, want tot eergisteren hebben deze aan haar slaapkamerdeur gehangen en heeft ze er elke avond even voor gestaan om ze te bewonderen. Heerlijk hoe een kinderhart met zoiets eenvoudigs zo gevuld kan worden.