Verhalen van een werkende moeder
TOP
Peuter

“Rooming-in is leuk voor eventjes”

Een van de termen waar ik voor mijn zwangerschap niet eerder van gehoord had, was “rooming-in”. Dit betekent simpelweg, dat je pasgeborene bij jou als mama in dezelfde slaapkamer ligt. Mijn ouders hebben dat nooit gedaan, maar mij leek het wel praktisch. Ik vind het namelijk (nog steeds) verschrikkelijk om ‘s-nachts mijn bed uit te moeten. Alles wat ik vanuit mijn bed kán doen, doe ik ook op die manier. Met een wiegje naast ons bed hoefde ik alleen maar te gaan zitten en kon ik zo de kleine eruit vissen en aanleggen. Luiers en doekjes lagen ook altijd binnen handbereik. Ideaal toch? Nou, dat was het dus niet.

03-2014 175Beide Muppets heb ik na zes weken rooming-in al naar hun eigen kamertje gebracht. Bij Sanne was dit midden in de nacht en heb ik bij haar ledikantje heel hard staan huilen, omdat ik me daar schuldig om voelde. Het lege wiegje naast ons bed hielp ook niet echt om de schuldgevoelens te beperken. Maar waarom heb ik ze dan in hun eigen kamertje gelegd?

 

 

Je kan het van te voren niet voor mogelijk houden hoeveel lawaai er uit zo’n klein schattig wurmpje kan komen. Eerlijk waar, manlief was daar niets vergeleken bij. Het ging van luid grommen naar hoog piepen naar even adem inhouden en dan weer alles herhalen. Wij hebben serieus gewoon af en toe wakker gelegen door al die verschillende geluiden van de Muppets. Na ongeveer zes weken was ik er dan ook helemaal klaar mee, met dat rooming-in gebeuren. Dit betekent niet, dat we goede nachten hebben, maar we pakken in ieder geval wel wat slaap. Veerle ligt nog wel eens bij ons op de kamer, maar alleen als we uit logeren zijn. Na één nacht samen slapen weet ik dan weer precies hoe ik me voelde die zes weken na de bevalling.  Wat is het dan fijn weer thuis te zijn en de Muppets in hun eigen kamer te hebben. There’s no place like home….

Facebook Comments

«

»

14 COMMENTS
 • Sofie

  4 jaar ago

  Ik denk dat het een kwestie is van wennen aan elkaar, wat je na 6 weken nog niet bent 😉 . Geen veroordeling hoor, gewoon een gedachte.

  • Miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Wellicht. Niet dat bedacht

 • Nicole

  4 jaar ago

  Hahah! Ons zoontje wordt maandag 1 en slaapt nog steeds bij ons op de kamer. Hij is dan ook muisstil ‘s nachts, dus geen rare geluiden 😉

  • Miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Dat scheelt wel. Sanne maakte echt de meest absurde geluiden. Dat grommen was geen grapje!

 • janske

  4 jaar ago

  hihi…herkenbaar…hier mocht mevrouwtje na een paar nachtjes al op haar eigen kamertje slapen want we deden ook geen oog dicht en het leek me beter als ze direct kon wennen aan haar eigen kamertje. Uiteraard stond de babyfoon de eerste nachten mega hard, maar ik heb er geen moment spijt van gehad 🙂

 • Birgit

  4 jaar ago

  Ik heb daar nooit aan gedaan. Misschien heel makkelijk gedacht, maar ik vond dat onze kinderen maar meteen aan hun eigen kamer en omgeving moesten wennen. De babyfoon stond wel altijd aan, maar zo heb je ook nog een beetje een plekje voor privacy 😉

  • Miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Nooit commentaar op gekregen?

 • Bianca

  4 jaar ago

  Haha, heel herkenbaar. Mijn oudste heeft nooit bij ons geslapen, ging prima op zijn eigen kamertje. De jongste sliep ook veel bij oms de eerste 6 weken. Ze wilde veel bij me zijn, opeens was het over en nu slaapt ze heerlijk op haar eigen kamertje en wij slapen veel beter nu.

 • Ilse

  4 jaar ago

  Ons zoontje van 15weken slaapt nog steeds bij ons op de kamer de eerste 2 weken zelfs bij ons in bed. Gewoon simpel weg omdat ik hem dichtbij me wil hebben, misschien heeft het te maken met dat ik mijn bevalling nog niet echt kan verwerken.. iig vinden we het gelukkig alle 3 prima zo, denk dat dit ook zo blijft tot meneer uit zijn wieg gegroeid is..

  • Miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Ik had Veerle ook vaak op mij in plaats van in bed.

 • Liess

  4 jaar ago

  Heb besloten om deze baby wel bij ons te laten slapen… smiddags in z’n eigen kamer, snachts bij ons.
  Zie wel hoelang we t volhouden, waarschijnlijk tot hij doorslaapt.

  • Miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Ik had het ook graag langer gewild hoor, maar ik sliep helemaal niet meer uiteindelijk. Dat is ook niet goed.

 • Roxanne

  4 jaar ago

  Na 10 weken was ik er ook klaar mee… eigenlijk wilde ik hem langer op onze kamer houden maar op een dag was ik er klaar mee, en de kleine vond het prima. Helemaal goed dan toch? 🙂

  • Miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Eens!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Zo dol op dit meisje 😍
 • We mochten even knuffelen!
 • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
 • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
 • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
 • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio
 • Vandaag de grootste moeite mij van de bank af te krijgen. Nergens zin in. Moe. Klaar met de inwoning. Gewoon een offday denk ik.
 • #tipvanflip

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Ik vind vuurwerk eng!

Nog een paar uur en dan start het nieuwe jaar. ...

Sluiten