Wat ontzettend veel lieve en meelevende reacties heb ik mogen ontvangen de afgelopen dagen voor de Muppets. Ook heel veel vragen ontvangen over hoe het nu met de dames gaat, dus daar zal ik vandaag wat over vertellen.

De Muppets zijn dus waarschijnlijk geïnfecteerd met het Adeno virus. (Dit is een groepsnaam voor verschillende virussen en is besmettelijk.) Een luchtweginfectie bijvoorbeeld wordt meestal door het Adeno virus veroorzaakt. De bekendste luchtweginfectie is een verkoudheid.

Een ander symptoom is pseudokroep en laat Sanne dat nou net weer gehad hebben. Blijkbaar kan daarnaast als reactie op een virus een ontsteking ontstaan in het heupje van een kind (coxitis fugax). Bizar he? Waar wij dus dachten dat Sanne iets met haar voet had, is het waarschijnlijk een ontsteking in de heup. Zeker weten doet de huisarts niet, maar het vermoeden is er wel. Hoe kan je dit dan weten als ouder?

Kenmerken Adeno virus

Dit zijn enkele kenmerken van het Adeno virus:

  • je kind gaat ineens mank of helemaal niet meer lopen
  • meestal is de leeftijd van het kind tussen de 2 en 5 jaar
  • je kind kan nog niet duidelijk aangeven waar de pijn zit
  • je kind heeft een tikkeltje verhoging, maar geen koorts

Na enkele dagen zou Sanne weer moeten gaan lopen, aldus de huisarts. Zo niet, dan zou er wat anders aan de hand kunnen zijn.

Virus rond oogjes

Adeno Virus

Veerle heeft dit virus dus in haar oogjes gekregen. Dit kan vanuit haar luchtwegen gekomen zijn of via de handjes. Zij heeft als “bijwerking” heftige diarree. Ik dacht, dat er weer tandjes kwamen (vast ook wel), maar ook diarree is een reactie op het virus. Vanochtend was ik met haar naar de huisarts.

Haar oogjes zijn inmiddels namelijk goed rood en er komt veel troep uit. Ze lijkt er alleen in de ochtend veel last van te hebben, omdat ze dan haar oogjes niet open krijgt, maar verder niet zo.

Ondanks dat het een virale infectie is, heeft hij toch oogdruppels voorgeschreven. Ook voor het geval er toch een bacteriële infectie in het oog zit.

Voor meer info kijk je op Mens en Gezondheid of mijnkinderarts.nl.