Vanochtend was ik op de koffie bij mijn zusje. In mei verwachten zij en haar vriend hun eerste kindje, mijn nichtje! We spraken over de enorme hoeveelheid spullen, die je moet aanschaffen als je je eerste kind krijgt. Het kan best prijzig allemaal worden. Zeker als je alles nieuw wil aanschaffen. Bij de Hema bijvoorbeeld, kan je heel veel leuke spulletjes kopen. Marije schreef daar al eerder over de uitzetlijst van de Hema. Daarom hebben zij hun babykamer ook op marktplaats gekocht. Er zijn veel spulletjes, die je eigenlijk wel net zo goed gebruikt kan aanschaffen. Zoals de kinderwagen. Toch zijn er ook een paar tweedehands babyspullen, die ik nooit van een onbekende zou overnemen. Ik zal uitleggen welke en waarom niet.

Het matrasje

Mijn kindjes hebben wel eens ongelukjes doordat de luier te vol was of niet goed zat. Soms komt het ook op het matrasje. Het idee, dat ik mijn kinderen op een matrasje van wildvreemde, waar waarschijnlijk ook poep of plas is gekomen, laat liggen vind ik nogal vies. Het overnemen van bedjes is oké, maar matrasjes alleen van bekenden.

De maxicosi

Ook deze zou ik alleen van een bekende willen overnemen. (Het is ook het advies van de consumentenbond geloof ik.) Je kan namelijk niet zien of de maxicosi nog wel goed is en of deze betrokken is geweest in een auto ongeluk. Het zou dus best kunnen, dat waar het er aan de buitenkant tiptop nog uitziet, het toch een onveilige maxi cosi is. Als je zeker weet, dat er niets mee is gebeurd kan je deze uiteraard gewoon tweedehands aannemen. (Dit geldt uiteraard ook voor de autostoel)

De Borstkolf

Het apparaat zelf is uiteraard geen probleem. De toeters / schelpen / kolfunits zou ik zelf niet zo snel overnemen van een ander. Zelfs niet van bekenden! Het zijn toch de onderdelen waar de moedermelk doorheen stroomt en / of op de borsten gezet wordt. Gelukkig zijn deze dingen doorgaans apart van de kolf aan te schaffen. Zo kan wel je het apparaat overnemen en de toeters en slangen vervolgens nieuw kopen. (Check wel van te voren of de onderdelen van jouw keuze kolf inderdaad apart verkrijgbaar zijn.)

Een luiermatje

Ook al is deze heel goed schoon te maken, ik vind het idee vies dat een ander kindje daar gepoept op kan hebben. Gelukkig is dit niet de grootste kostenpost en kan je deze prima nieuw aanschaffen. Of misschien leuk om als kraamkado te vragen?

Een thermometer

Tja, ik denk dat deze weinig uitleg nodig heeft.

Welke tweedehands babyspullen zou jij nooit aanschaffen voor de baby?Klik op Baby uitzet voor meer handige producten