Verhalen van een werkende moeder
TOP
Overige

“Wat koop ik niet tweedehands voor de baby?”

Vanochtend was ik op de koffie bij mijn zusje. In mei verwachten zij en haar vriend hun eerste kindje, mijn nichtje! We spraken over de enorme hoeveelheid spullen, die je moet aanschaffen als je je eerste kind krijgt. Het kan best prijzig allemaal worden. Zeker als je alles nieuw wil aanschaffen. Bij de Hema bijvoorbeeld, kan je heel veel leuke spulletjes kopen. Marije schreef daar al eerder over de uitzetlijst van de Hema. Daarom hebben zij hun babykamer ook op marktplaats gekocht. Er zijn veel spulletjes, die je eigenlijk wel net zo goed tweedehands kan aanschaffen. Toch zijn er ook een paar, die ik nooit van een onbekende zou overnemen. Ik zal uitleggen welke en waarom niet:

 • Het matrasje. Mijn kindjes hebben wel eens ongelukjes doordat de luier te vol was of niet goed zat. Soms komt het ook op het matrasje. Het idee, dat ik mijn kinderen op een matrasje van wildvreemde, waar waarschijnlijk ook poep of plas is gekomen, laat liggen vind ik nogal vies. Het overnemen van bedjes is okรฉ, maar matrasjes alleen van bekenden.
 • De maxicosi. Ook deze zou ik alleen van een bekende willen overnemen. (Het is ook het advies van de consumentenbond geloof ik.) Je kan namelijk niet zien of de maxicosi nog wel goed is en of deze betrokken is geweest in een auto ongeluk. Het zou dus best kunnen, dat waar het er aan de buitenkant tiptop nog uitziet, het toch een onveilige maxi cosi is. Als je zeker weet, dat er niets mee is gebeurd kan je deze uiteraard gewoon tweedehands aannemen. (Dit geldt uiteraard ook voor de autostoel)
 • De Borstkolf. Het apparaat zelf is uiteraard geen probleem. De toeters / schelpen / kolfunits zou ik zelf niet zo snel overnemen van een ander. Zelfs niet van bekenden! Het zijn toch de onderdelen waar de moedermelk doorheen stroomt en / of op de borsten gezet wordt. Gelukkig zijn deze dingen doorgaans apart van de kolf aan te schaffen. Zo kan wel je het apparaat overnemen en de toeters en slangen vervolgens nieuw kopen. (Check wel van te voren of de onderdelen van jouw keuze kolf inderdaad apart verkrijgbaar zijn.)
 • Een luiermatje. Ook al is deze heel goed schoon te maken, ik vind het idee vies dat een ander kindje daar gepoept op kan hebben. Gelukkig is dit niet de grootste kostenpost en kan je deze prima nieuw aanschaffen. Of misschien leuk om als kraamkado te vragen?
 • Een thermometer. Tja, ik denk dat deze weinig uitleg nodig heeft.

Wat zijn de items, die jullie nou nooit tweedehands zouden aanschaffen voor jullie baby?

080116

Facebook Comments

«

»

1 COMMENT
 • Birgit

  4 jaar ago

  Tweedehands kopen vind ik inderdaad geen probleem, maar de producten die jij noemt zou ik ook nooit tweedehands kopen!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Complete surrender ๐Ÿ˜
 • Kijk eens wie er wakker is ๐Ÿ˜ #nogwelaandezuurstof #langewegtegaan #zekomterwel
 • Zo dol op dit meisje ๐Ÿ˜
 • We mochten even knuffelen!
 • De kleine is afgelopen donderdag geboren, maar ligt helaas sindsdien op de IC. Op mijn blog leg ik uit wat er aan de hand is. Maar ben dus wat stiller voor nu.
 • Sanne zes jaar geleden. Onherkenbaar gewoon!
 • #40weekspregnant #duedate #expectinganydaynow
 • Jep. Nog steeds zwanger #linkinbio

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Wel of niet trouwen? That’s the question!

Vaak krijg ik de vraag of manlief en ik getrouwd ...

Sluiten