Van de week vertelde ik over het hoe en waarom voorlezen aan je kind eigenlijk heel erg belangrijk is voor zijn of haar ontwikkeling. Dat het voor de woordenschat erg goed is, wist ik al. Dat heeft de school van de kinderen ons al in de kleuterklas laten weten. Iets met dat onze oudste niet wist wat een wasbak was. Enfin, er zijn dus tal van redenen waarom je elke dag een boekje moet pakken met je kind. Maar de belangrijkste is natuurlijk gewoon omdat het hartstikke gezellig is. Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik niet de braafste moeder ben en dit in alle haast vaak overgeslagen heb. Ik las gewoon bijna niet voor. Sinds enige tijd is daar verandering in gekomen. Zelfs de oudste twee moeten er aan geloven! Alhoewel zij niet snel zullen aanhaken bij boeken zoals “Wondermooie dierenverhalen voor het slapen gaan”.

Onze kleine leeswurm

Waar we de oudste nog wel eens moeten enthousiasmeren om een boek op te pakken, kan de jongste er geen genoeg van krijgen. Als je denkt met één verhaaltje voorlezen klaar te zijn, heb je het mis. Ik heb haar ook beloofd tijdens het potje plassen een boek voor te lezen. Niet wetende dat ze vervolgens gewoon haar plas een half uur lang in ging houden. Kortom, ze is dol op alles wat maar op een boek lijkt. Dan is het ook zo leuk om wat variatie in huis te hebben om voor te lezen. Sinds kort lezen we dus uit Wondermooie dierenverhalen voor het slapen gaan. Met als subtitel “Oma Kakel vertelt”. En aangezien onze peuter dol is op dieren en ze graag voortdurend na doet is ook dit boek een groot succes. De prachtige tekeningen helpen uiteraard ook daarbij.

Wondermooie dierenverhalen voor het slapen gaan

In dit grappige voorleesboek vind je wondermooie dierenverhalen voor een knuffelzacht momentje voor het slapengaan! Voordat de kuikentjes op stok gaan, vertelt oma Kakel hun over de zebra die niet naar school wilde gaan, het schaapje dat niet kon slapen of de wolf die veel te veel snoepjes at… Stop je wollebolletjes onder en laat je meevoeren door de mooie vertelsels van de kloekste oma die er bestaat!

Wondermooie dierenverhalen voor het slapen gaan

De zes verhalen in het boek Wondermooie dierenverhalen voor het slapen gaan zijn allen stuk voor stuk herkenbaar voor een kind. Van het niet willen wassen tot het niet naar school willen gaan. En laten we vooral het niet kunnen slapen niet vergeten. De peuter en ik hebben er smakelijk om gelachen. Vooral de “vieze” giraf was erg grappig om te lezen. Alsof hij zich verstoppen kan! Wat ons betreft is dit boek een echte hit, zeer vermakelijk en dus iets om in huis te hebben!

Wondermooie dierenverhalen voor het slapen gaan

Deze winacties staan nog open op MeerVanMir:
https://meervanmir.eu/stratego-spel-jumbo/
https://meervanmir.eu/helpen-bij-huiswerk-rekenen-taal-basisschool/
https://meervanmir.eu/boek-het-menselijk-lichaam/