Vorige zomer was ik met de meisjes naar het Prehistorisch Dorp geweest. Het is echt een aanrader voor iedereen om daar eens naartoe te gaan. Je waant je met de kinderen door de oude tijd heen. Even zien hoe het er vroeger aan toe ging. Mijn meiden keken hun ogen uit! Ze leken er ook geen enkel probleem mee te hebben om een uur te wachten op hoe een meneer in kostuum met twee takken een vuurtje probeerde te maken. Mijn geduld was al veel eerder op. Het deed mij wel beseffen hoe ontzettend nieuwsgierig ze eigenlijk zijn naar de oude tijd en de overlevingstechnieken van toen. Reden dus om op zoek te gaan naar een boek over dit onderwerp. Het grote natuur survivalboek voor kinderen van Uitgeverij bood uitkomst.

Wat is het grote natuur survivalboek voor kinderen?

Wil je de wildernis verkennen en spannende avonturen beleven in de natuur? Sla dan snel dit boek open en kom te weten hoe je een echte survivalexpert wordt! Je ontdekt alles over de vele vaardigheden die een avonturier moet hebben, zoals… – een schuilplaats bouwen – een vuurtje maken zonder lucifers – wonden verzorgen – water en voedsel vinden – het weer voorspellen – een kompas gebruiken … en nog veel meer! Waar wacht je nog op? Pak je survivalkit en trek de vrije natuur in!

het grote natuur survivalboek voor kinderen

Natuurlijk ben ik zelf eerst even het boek ingedoken en ik kan je zeggen dat het oprecht een leuk boekje is. Voor de kinderen die nog in de plas- en poepfase zitten is er de mogelijkheid om drollen te herkennen. Voor degene die ooit met scouting iets willen gaan doen of de nautische kant op willen, staan er meerdere knopen om te leren in. Maar uiteraard kan je ook je lol op met spoorzoeken, een kompas leren gebruiken of vuur leren maken met slechts twee houtens stokken. Het grote natuur survivalboek voor kinderen is daarom wat mij betreft een echte aanrader voor alle buiten liefhebbers en avonturiers in de dop.

Uiteraard is dit leuke naslagwerk gewoon te koop bij de bekende blauwe meneer.

Deze winacties staan nog open op MeerVanMir:
https://meervanmir.eu/stratego-spel-jumbo/
https://meervanmir.eu/helpen-bij-huiswerk-rekenen-taal-basisschool/
https://meervanmir.eu/boek-het-menselijk-lichaam/