Als je mijn jongens (6j en 9j) ergens blij mee kan maken, dan is het wel iets van Pokémon! Een setje kaarten, opbergmap, boek, sticker, poppetje, maakt niet uit. De liefde die ze voor deze deze wezentjes hebben is grenzeloos. Ze kunnen met gemak de hele dag ermee spelen of op tv/YouTube naar kijken.

Daarom kon ik ook niet wachten tot pakjesavond, want ik mocht niet 1, maar 3 boeken van Pokémon in bij de Sinterklaas zak erbij verstoppen. Maar goed dat ik zo’n goed contact heb met de oude man, om ook een eigen verrassing erbij te mogen doen. En dat is niet onopgemerkt gegaan, kan ik je vertellen. Met het uitpakken van de zak, werd netjes de cadeautjes uitgedeeld en konden ze zelfs wachten tot opa of mama hun cadeau uit pakte voordat ze zelf hun volgende cadeau het Sinterklaas inpakpapier eraf konden scheuren! Elk pakje werd wel eerst bekeken of geschud om een eerste inschatting te maken wat het zou kunnen zijn, lego, pennen, een boek?

En toen werd het pakje met de 3 boeken van Pokémon geopend, en wel: een vriendenboekje, een super stickerpret boek en een kijk-en-zoekboek! Het vriendenboekje werd gelijk die avond ingevuld, want die was gelijk de volgende dag aan een zijn beste vriendje op school meegegeven. Die was zo snel in de rugzak gedaan die avond, dat ik niet eens kon zien wat erin is geschreven. Het super stickerpret boek was gelijk al een bron van inspiratie voor de oudste, die zijn schetsboek erbij haalde om een aantal na te tekenen. Het heeft allerlei prachtige pagina’s om de stickers in te plakken, wat de jongste maar al te graag doet.

En dan heb je natuurlijk nog het kijk-en-zoekboek, kunnen ze de Pokémon vinden tussen alle anderen? Zowel alleen, als samen, kunnen ze rustig op de bank zoeken ernaar. In volle concentratie word gezocht naar die ene Pokémon, maar worden ook andere vondsten gemaakt van favoriete Pokémon.

Zoals al verwacht, waren deze boeken van Pokémon een gegarandeerde hit voor de heren. 

Pokemon boeken

Deze winacties staan nog open op MeerVanMir:
https://meervanmir.eu/stratego-spel-jumbo/
https://meervanmir.eu/helpen-bij-huiswerk-rekenen-taal-basisschool/
https://meervanmir.eu/boek-het-menselijk-lichaam/