Mijn kinderen zijn zo blij. Na lang wensen van hun zijde, is deze mama eindelijk overstag gegaan. Ze hebben beide een heuse GPS horloge van One2track gekregen. En nu, nadat we het al even in gebruik hebben, begrijp ik de voordelen ervan maar al te goed. Het komt kort gezegd op de volgende pluspunten neer.

Veiligheid

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een GPS horloge door kinderen is de veiligheid die het biedt. Met een GPS horloge kan ik altijd de locatie van de meiden traceren. Tot bijna op de meter nauwkeurig Dit is bijvoorbeeld handig zijn als ze wat trager naar huis komen dan ik verwacht of gevraagd had. En ja, dat gebeurt geregeld. Maar omdat ik kan zien waar ze zijn, maak ik mij toch wat minder druk erover.

Communicatie

Een ander voordeel van een GPS horloge kind is dat we met elkaar kunnen communiceren. De meisjes kunnen berichtjes naar mij sturen en andersom. Ook kunnen ze met de One2Track horloge videobellen met mij. Heb ze uiteraard wel even moeten duidelijk maken dat het niet oké is dit te doen onder schooltijd. Net zoals de SOS meldingen zenden. De eerste dagen dat ze hun gadget op school om hadden, werd ik overstolpen met foto’s en grappige berichten. Een klein gesprekje was toen even nodig. De berichten functie is vooral handig als ze op het laatste moment met iemand willen afspreken. Even een appje naar mama en ze kunnen mee met het vriendje of vriendinnetje.

Verantwoordelijkheid

Het gebruik van een GPS horloge heeft de kinderen ook een gevoel van verantwoordelijkheid gegeven. De meiden voelen zich verantwoordelijk bij het dragen van een horloge en gaan er bijzonder zorgvuldig mee om. Ze letten er ook goed op dat het horloge voldoende opgeladen is. En het uitvogelen van de functies geeft ook weer wat technisch inzicht. De nieuwste One2track heeft ook de optie van video bellen, hetgeen ze bijzonder leuk vinden om te doen. Ook weten ze inmiddels maar al te goed hoe ze een noodmelding uit moeten sturen. En vooral ook wanneer niet!

Geen telefoon nodig

Ik vind de meisjes echt nog te jong voor een telefoon en vooral ook vanwege de veelvuldige apps die daar op kunnen. Met dit GPS horloge hebben ze net de juiste eigenschappen van een telefoon zonder onnodige functies. En met extra voordeel dat ik ze op bijna de meter kan lokaliseren. De kinderen vinden het gelukkig ook geweldig om deze mate van vrijheid te mogen ervaren. Het enige wat ze nog even onder de knie moeten krijgen is, dat ze wel hun horloge opnemen als ik ze bel. Anders gaan ze weer terug naar de walkietalkies (waar ook niks mis mee is). Maar voor nu kan ik oprecht zeggen, dat ik uitermate tevreden ben met de GPS horloges van One2track.

@meervanmir.eu

De #pubermaffia kan weer gerustgesteld zijn. De #gpshorloge van @One2track heeft de #walkietalkie vervangen! Het is een leuk ding waar ze heel blij mee zijn ❤️ #tiktokmama #mamavanvier

♬ origineel geluid – Miriam Goudsmit (MeerVanMir)