We blijven nog even in het educatieve gedeelte van mijn boekenselectie. Ik had eerder iedereen al geënthousiasmeerd over de mogelijkheden van en met wiskunde natuurlijk. Vandaag gaan we het een stapje verder nemen en wel met heuse wetenschap. Want wie houdt er nou niet van de mysterie rondom stofjes en proefjes? Onder de toepasselijke titel “Zo cool is wetenschap” heeft uitgeverij Deltas een bundel met ruim 90 bladzijden aan wetenschappelijke experimenten om thuis te doen uitgebracht. Daar wilde ik uiteraard wel meer van weten.

Wetenschap kan gewoon leuk zijn!`

Vind je wetenschap cool? Wil je je vrienden en familie van hun sokken blazen met je kennis van biologie, fysica en chemie? Dan heb je geluk! Dit boek staat boordevol ongelooflijke optische illusies, supercoole experimenten, stiekeme trucs, hilarische grapjes en ‘magische’ wetenschappelijke proefjes. Zoek een gewillig proefkonijn, test alles uit en val van de ene verbazing in de andere. Want zo leuk kan wetenschap zijn!

Wetenschappelijke proefjes uitvoeren is nog nooit zo leuk en leerzaam geweest. En het boek staat er boordevol mee om zelf thuis uit te voeren. Wel een beetje met ouderlijk toezicht natuurlijk. Zo kan je bijvoorbeeld een ballon boven een vlam houden zonder deze te laten knappen. Hoe? Ju vult de ballon eerst met een beetje water. Het water absorbeert de warmte van de kaars waardoor het rubber niet zo heet wordt dat het smelt. Zo cool is wetenschap heeft nog zoveel meer van dit soort leuke proefjes met uitleg waarom, dat het je echt nieuwsgierig maakt en je door wil blijven lezen.

Geheimschrift van vroeger

Je wist bijvoorbeeld waarschijnlijk al dat je citroensap als onzichtbare inkt gebruiken kan en dat door het op te warmen de letters zichtbaar worden. Maar weet je ook waarom dat gebeurt? In citroensap zit blijkbaar koolstof en als dat in aanraking komt met hete lucht, volgt er een chemische reactie en wordt het bruinkleurig. Al van dit soort kleine weetjes, lees je in het boek “Zo cool is wetenschap”. Super leuk om deze zomer in huis te hebben!

Meer informatie over dit boek

Zo cool is wetenschap