Oeps, in all hectiek van afgelopen tijd ben ik gewoon een bijzondere internationale dag vergeten te memoreren. Nou ja, er zijn er ook zoveel tegenwoordig. Maar wist jij dat vorige week de internationale dag van de thee was? Althans, één van de twee. Want als je Googled lijkt 21 mei ook een thee dag te zijn. Maar laten we voor nu uitgaan van de 15 december. Deze dag staat in het teken om wereldwijd aandacht te vragen (van zowel burgers als overheden) voor de impact van de wereldwijde theehandel op arbeiders en telers in de thee-industrie. Maar ook aandacht voor prijsondersteuning en eerlijke handel te geven. Kortom, een dag dat verder reikt dan het drankje alleen. Ik verwijs je dan ook met alle liefde naar mijn artikel van vorig jaar hierover. Kunnen we nu weer gaan genieten van het drankje!

RIES thee, waarom?

Vorig jaar mocht ik voor het eerst kennis maken met de enige echte RIES thee. Ik kon dus ook volmondig JA zeggen toen mij gevraagd weg of wederom een pakketje wilde ontvangen. Ter extra motivatie ontving ik ook de volgende tekst erbij:

RIES Herbal Tea werkt vitaliserend, ontgiftend en gaat huidveroudering tegen. De thee biedt dagelijkse ondersteuning binnen een gezonde levensstijl. Deze oolongthee heeft de bijzondere eigenschappen van groene en zwarte thee gecombineerd: het vitaliserende van zwarte thee en het ontgiftende van groene thee. Naast de oolong basisthee biedt RIES diverse kruidenextracten aan zodat je de thee af kunt stemmen op je eigen behoeften. Het Warm & Relax kruidenextract met kaneel draagt bij aan een betere doorbloeding: het verhoogt de huidweerstand en zorgt voor een goed doorbloede huid door de positieve werking van kaneel. Het extract helpt ook bij het voorkomen van koude handen en voeten, en dat gaan we zeker nodig hebben deze winter! 

https://www.riesherbaltea.nl/filter/oolongthee/basisthee/

Of dit allemaal zo werkt? Geen flauw idee. Ik kan je alleen vertellen dat het heerlijk weg drinkt. En mocht het ook nog werken zoals hierboven omschreven, is dat alleen maar mooi meegenomen. Waarom je dan RIES thee moet drinken? Precies waarom de Internationale Dag van de Thee bestaat. RIES geeft om de boeren en de arbeiders. Maar eveneens om kwaliteit en een eerlijke prijs. Dat allemaal bij elkaar en je hebt (h)eerlijke thee. Geloof me, dan geniet je nog meer van je warme drankje. Kortom, verwen jezelf en gun tegelijk de telers een mooi Kerstcadeau.

Deze winacties staan nog open op MeerVanMir:
https://meervanmir.eu/stratego-spel-jumbo/
https://meervanmir.eu/helpen-bij-huiswerk-rekenen-taal-basisschool/
https://meervanmir.eu/boek-het-menselijk-lichaam/