Het schijnt vandaag, 15 december, wereld thee dag te zijn. Eerlijk waar, ik verzin het niet. Ik dacht dus dat het een dag was om extra van thee te genieten en na te gaan hoeveel verschillende soorten en smaken er zijn. Nou, dat is niet helemaal de gedachte achter wereld thee dag. Het is bedoelt om stil te staan en / of aandacht van iedereen te vragen voor de theehandel. En dat met name de arbeiders en telers in de thee-industrie. Nog steeds wordt er te vaak gewerkt onder zeer slechte omstandigheden. Iets waar je niet snel aan denkt als je een kopje thee voor jezelf in schenkt. Vandaag dus wel! En om dat wat kracht bij te zetten, heb ik een leuk pakketje. Van RIES Herbal Tea, een echte Fairtrade thee handelaar (bij gebrek aan een beter woord).

Oolong thee van RIES Herbal Tea

Ries wil graag dat mensen echte thee drinken en het gezonde effect ervan kunnen ervaren. Het wordt onder mensvriendelijke omstandigheden in een tijdroven en kostbaar productieproces klaar gemaakt. Daarom is er nu de Oolong thee.

RIES Herbal Tea werkt vitaliserend, ontgiftend en gaat huidveroudering tegen. De thee biedt dagelijkse ondersteuning binnen een gezonde levensstijl. Deze oolongthee heeft de bijzondere eigenschappen van groene en zwarte thee gecombineerd: het vitaliserende van zwarte thee en het ontgiftende van groene thee.

https://www.riesherbaltea.nl/over-ries/

Naast groene en zwarte thee is er dus ook oolongthee. Deze thee is niet groen of zwart, maar lijkt wel wat op groene thee. Maar zonder het lome effect ervan. Ik weet er het fijne niet van. Zolang het maar lekker smaakt. Als het ook nog eens goed is voor mijn innerlijk, is dat alleen maar mooi meegenomen. Ik drink het nu een paar dagen consequent, zoals geadviseerd wordt, dus eigenlijk te vroeg om effecten echt op te merken. Het enige wat mij wel opgevallen is, is dat ik het minder koud heb. Zou dat de doorbloeding zijn?

Kruidenextract

Bij mijn Oolong thee heb ik ook de kruidenextract Herbal Slim geprobeerd. Volgens Ries Herbal Tea heeft deze de volgende eigenschappen:

• Doel: Verantwoord detoxen met gentiana.
• Symptomen: Overgewicht, pijnlijke gewrichten en vocht vasthouden.
• Werking: Vochtafdrijvend, stimuleert en harmoniseert de spijsvertering en verwijdert blokkades uit de ledematen.
• Toevoer van energie (meridianen): Lever, galblaas en maag.

Of het allemaal zo werkt, weet ik oprecht niet. Maar kruiden zijn al eeuwen een onderdeel van de gezondheid van de mens. Ik kan mij heel goed voorstellen, dat dit kruidenextract een positieve bijdrage kan leveren aan het welzijn van je lichaam. Hoe dan ook, ik ga voorlopig nog genieten van mijn Oolong thee en hoop dat al die positieve eigenschappen zich stuk voor stuk zullen verwezenlijken (stoelgang is al duidelijk merkbaar). Zo niet, dan heb ik in ieder geval een lekkere thee gedronken!