verzwaringsdeken

Gun je kind deze ontspanning!

We weten iets meer dan twee jaar nu dat onze Noor een genetische mutatie op haar negende chromosoom heeft, dat het syndroom van Kleefstra heet. Ik heb daar al eerder uitgebreid over verteld. Daarvoor wisten we natuurlijk al dat er iets aan de hand was. Ik had al contact met andere ouders in eenzelfde soort situatie en gaandeweg leerde ik meer over de wereld van de meervoudig beperkte kinderen. Nog steeds ontdek ik nieuwe mogelijkheden, rechten en regeltjes. Maar ook de webshops met producten speciaal voor onze bijzondere kindjes. Zo bijvoorbeeld dus ook educadora. Daar vond ik onder andere echt super leuke verzwaringsdekens (niet die op de foto, want die is handgemaakt door een andere moeder).

Wat is een verzwaringsdeken?

Misschien heb je er nooit eerder over gehoord, maar een verzwaringsdekens is in de wereld van de beperkte kinderen een zeer populair product. Daarbuiten lijkt het wat minder beroemd te zijn. Zonde eigenlijk, want het is eigenlijk voor iedereen wel geschikt. Maar wat is het dan eigenlijk? Het zal geen verrassing zijn, maar het is gewoon een verzwaarde deken. Het idee erachter is dat het een gevoel van geborgenheid en veiligheid geeft als het over je lichaam ligt. Een beetje zoals je ook je hand op een pasgeboren baby laat rusten. De druk voelt als vertrouwd aan. Een verzwaringsdeken geeft eenzelfde druk waardoor je lichamelijk en geestelijk tot rust komt. Het heeft ook als voordeel dat je sneller en dieper in slaapt valt.

De ontprikkeling

Omdat een verzwaringsdeken het gevoel van geborgenheid geeft, wordt het vaak ook gebruikt als een methode om prikkels weg te nemen bij kinderen. Kinderen die overprikkelt zijn vallen niet gemakkelijk in slaap. De verzwaringsdeken kan dan helpen te ontspannen waardoor de slaap zijn intrede kan doen. Maar soms wil je niet perse de slaap, maar wel een vorm van rust voor je kind. Als de prikkels te heftig aanwezig zijn. Je kan dan natuurlijk gewoon het dekentje naar beneden halen. Maar er is nog een leukere, vind ik dan, mogelijkheid. Er zijn namelijk ook verzwaarde knuffels!

verzwaringsdeken

Verzwaringsknuffel

Ik ging op zoek naar een verzwaringsdeken bij de webshop Educadora en vond daar verzwarings knuffels. Daar werd ik echt gewoon enthousiast van! Het idee van een knuffel, dat de overprikkeling weg kan nemen! Niets geen deken, maar gewoon een handzaam klein knuffeltje. Iets dat een maatje kan zijn voor je kind. Voor Noor heb ik Manimo de hond in huis gehaald. Het is echt heerlijk zacht en fijn om op je te hebben. Ja, ik heb het al zelf ook geprobeerd. Noor is er erg blij mee. Ze vindt het niet altijd leuk als het op haar ligt, maar de oortjes vindt ze geweldig om op te sabbelen. Het is gewoon haar hondje. Ik hoop dat ze er nog jaren plezier van zal hebben.

Mocht je op zoek zijn naar een verzwaringsdeken of verzwaringsknuffel, dan kan je bij Educadora geheid slagen. Denk wel aan de vuistregel wat betreft het gewicht: de deken of knuffel mag niet meer dan 10-12% van het lichaamsgewicht zijn. Neem ook vooral een kijkje bij de andere leuke producten op de website, want er is zoveel te vinden. Voor alle kinderen!!!

37 thoughts on “Gun je kind deze ontspanning!

  • Mocht ik het shop tegoed winnen dan zou ik voor de verzwaringsdeken kiezen, , onze zoon is nu 5 jaar en heeft heel veel prikkels, even snel in het kort en bondig ‘geef niet alles open en blood op het internet’ Hij is heel druk vooral als er iets spannends of onvoorziene situaties. We krijgen binnenkort hulp zowel op school als thuis en dan wordt er bekeken hoe en wat onze zoon nu precies heeft en wat de juiste behandel methodes zijn, het kunnen misschien hele kleine dingen zijn wat al zou kunnen helpen dat zijn gedrag ‘ontspannender’ gaat worden.

   Had zelf nog nooit van een verzwaringsdeken gehoord,door je verhaal te lezen ben ik er nu wel heel ert in geïnteresseerd. Goed en duidelijk verhaal op je site!

   We gaan hard duimen!

 • Lieve Miriam,
  Zou het schop tegoed gebruiken voor een verzwaringsdeken.Scheelt toch weer iets in de aanschaf.Zou de deken kopen voor onze kanjer Levy met fgsyndroom.En heeft altijd moeite om in slaap te komen

 • Mocht ik het shoptegoed winnen dan zou ik Draakje Vurig en de Spiegel daarvan kopen. We hebben alle andere draakjes vurig boeken in huis en die blijven een succes.

 • Miriam van Seters says:

  Ik zou er iets moois van kopen voor de kinderen van ons kinderdagcentrum, voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand verstandelijke of meervoudige beperking. Bijv de mini deep tuff tray , om lekker met water, scheerschuim ed te kunnen kliederen

 • Patricia Nieuwenhuis says:

  Mocht ik winnen, dan zou ik voor de verzwaringskussen gaan. Zodat onze dochter met het charge syndroom hopelijk ook overdag haar prikkels kan verwerken.

 • De Manimo full moon stressbal voor mijn dochter. Zij is snel boos als men haar niet begrijpt en gebruikt een stressbal voor haar frustraties. Extra stressballen zijn handig om overal bij de hand te hebben.

 • Wat een leuke actie! Ik heb even op de website gesnuffeld, maar kan bijna niet kiezen…. en verzwaringsknuffel zou hier welkom zijn, maar ook zo’n druppelzandloper om even tot rust te komen.

 • Als ik mag winnen ga ik zeker een mooie knuffel voor onze dochter van 5 kiezen. Ze heeft sins januari een verzwaringsdeken voor thuis en een verzwaringskussen voor op school ivm haar hss.
  Dit heeft al zoveel verschil en rust gebracht maar het gaat met ups en downs. Ze is dol op knuffels dus wellicht zou dit haar nog meer rust kunnen bieden.

 • Patricia Paling says:

  Ohhh…dat zou echt een uitkomst zijn! Ik doe heel graag mee voor mijn 9-jarige dochter met o.a. prikkelverwerking problemen als gevolg van NAH/Niet Aangeboren Hersenletsel door meerdere hersenschuddingen. Ze heeft veel moeite met in slaap vallen en overdags op school o.a.moeite met focussen/aandacht vasthouden. Daarom doe ik heel graag mee om een verzwaringsknuffel voor haar te kunnen kopen, zodat ze hopelijk beter tot rust kan komen!

 • Alexandra Veldman says:

  Ik zou gaan voor een verzwaard kussen. Ons zoontje van 8 houd het niet langer dan 4 ochtenden per week vol op zijn zmlk klasje, en die zijn al heel pittig kwa prikkels voor hem. De ergotherapeut heeft een lijstje gemaakt met hulpmiddelen die wij nu langzaamaan allemaal aan het aanschaffen zijn, het kussen staat er ook bij en nog wel meer ook, dus het zou een leuke korting zijn op alles wat we nodig hebben!

 • De juf raadde een bijtketting aan; deze hebben we nu geïntroduceerd bij onze oudste en het werkt als een tierelier… Daarom zijn een aantal extra bijtkettingen zeer welkom!

 • Wat een goede site, ik kijk mijn ogen uit !
  Als ik het shoptegoed win, dan ga ik voor iets om de fijne motoriek van ons buitenkind te stimuleren. De stempels en rollers Bos, die lijken me daarvoor prima geschikt !! Daarmee kan hij in klei en zand spelen. Ideaal, hij zal het geweldig vinden !!

 • Marije Beers says:

  Hi! Het shop tegoed zou ik gebruiken voor een verzwaringsdeken voor mijn zoon. Wegens zijn fysieke beperking (en hersenbeschadiging)is slapen een uitdaging. En ik zag nog vele andere mooie spullen op je site! Heel mooi en overzichtelijk trouwens.

 • Tof, zo’n samenwerking. Ook fijn dat je er zelf echt wat aan hebt.
  Als ik win, kies ik een dino kauwsieraad voor mijn zoontje. Toevallig had ik het daar laatst over met mijn man, omdat kind steeds kauwt op de touwtjes of ritsen van zijn kleding.

 • Miekske Dingens says:

  Hi! Wat een leuke actie, ik bestelde al eerder bij Educadora, omdat ons zoontje ASS en ADHD heeft en ze voor hem leuke spulletjes hebben ;)Natuurlijk hebben we ook nog een verlanglijstje met spulletjes, dus daaraan zouden we het tegoed spenderen. Bovenaan staat: een spiegelbal!

 • WOH Wat een super fijne winactie is dit Meer van Mir. Als ik zou winnen dan zou ik voor de verzwaringsdeken kiezen. Ik heb er al vele fijne en mooie berichten over gehoord dat dit mijn interesse toch wel heeft gewekt!!

 • Suzanne van Loenen says:

  Wat een bijzondere Winactie en wat een bijzondere spulletje verkopen ze. Ik denk dat de Twiddle squish and stretch op het lijstje komt. Friemelen zonder lawaai!!! Dat zou ik wel willen meemaken. Een toversleutelhanger ziet er ook mooi uit, maar die staan nu op uitverkocht… keuzeskeuzes … 😉

 • Cuypers Marita says:

  Ik zou voor mijn kleinkinderen een leuke lavazandloper uitzoeken en een glitterstorm. Of specifiek voor mijn kleinzoon met autisme een lichtgevende steen.

 • Ik zou gaan voor een geruststellende verzwarings knuffel, die mijn dochtertje hopelijk wat rust zou geven. En ook de regenboog bogen staan op mijn wensen lijstje voor haar. Omdat mijn meisje dol is op kleuren en ze er vast vrolijk van wordt & ik van haar als ze gelukkig is.

 • Gebruik zelf ook al een jaar een verzwaringsdeken, vooral s’winters erg fijn om onder te slapen, kan ook merken dat het slapen voor mij een stuk beter gaat, ik doe graag mee voor een verzwaringsknuffel voor mijn neefje die dit vast erg leuk zal vinden.

 • sanne Brattinga says:

  Ik weet nog niet precies welk artikel, ze hebben zoveel haha, maar ik zou kiezen voor een spel of product uit de categorie educatief. Wij zijn hier thuis gek op spelletjes en ik vind het ook belangrijk om daar vroeg mee te beginnen. Ze hebben veel spelletjes, maar ook andere educatieve producten. Dus als ik het shoptegoed win ga ik even rustig kijken tussen de producten welk spel het uiteindelijk gaat worden.

 • Wow! Wat een win actie! Een verzwaringskussen of -knuffel voor mijn zoontje. Hij is heel snel overprikkeld en dan helpt zo’n kussen om te ontspannen en focussen.

 • Iris Bakker says:

  Wauw, mooie producten zeg, en wat een lieve foto’s, je ziet haar ontspannen. Mijn zoon van zeven stopt nog steeds vanalles in zijn mond, dus ik zou graag een bijtketting voor hem scoren. En nog wat fijn ontprikkelingsspeelgoed

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.