Ken je dat gevoel, het is super mooi weer en je wilt absoluut buiten spelen met je kind. Het enige probleem is, is dat er weinig dingen zijn om mee te spelen in de tuin. Je wilt bovendien niet al het kleine speelgoed van binnen meenemen naar buiten en straks tussen het gras moeten zoeken. Toch wil je wel graag wat aanbieden. Het liefst de favoriete bezigheid van je kind. Mijn zoon van anderhalf jaar is zo bijvoorbeeld dol op het spelen van verstoppertje. We hebben midden in de woonkamer een kartonnen doos staan waar we een deurtje uit hebben gesneden. Zo makkelijk, maar oh zo leuk voor hem! 

De kruiptunnel is gemakkelijk in gebruik

Nu kregen we via Miriam de Nijntje kruiptunnel om uit te proberen. Het is een enorme lange tunnel, van wel 180 cm lang en met een doorsnede van 46 cm. Je kan aan één kant een deurtje maken van het gezicht van Nijntje. Voor de mama die het al druk genoeg heeft met twee kleine kindjes was het heel eenvoudig om te gebruiken. Je haalt het uit de doos, maakt de touwtjes los en legt het neer op het gras. Meteen is de tunnel klaar voor gebruik. Je kan de tunnel met of zonder Nijntje deur maken. Het opbergen is ook heel simpel. De touwtjes aan de zijkant kan je gebruiken om het weer klein te maken en weg te bergen. De Nijntje kruiptunnel is in de traditionele Nijntje kleuren en met fraaie Nijntje illustraties aan de zijkant. De tunnel is natuurlijk ook enorm makkelijk binnen te gebruiken.

Lees ook: tekenen met het Nijntje tekenbord

De grootste lol

Mijn zoon had meteen door dat hij hier leuk mee kon spelen. Hij ging zich meteen verstoppen in deze leuke Nijntje kruiptunnel, en kroop stiekem naar de andere kant! Daar was het deurtje dus hij kon meteen kiekeboe spelen. Ook kon hij zich heel gemakkelijk omdraaien in de tunnel. Wat had hij een enorme lol! 

Kruipen is heel goed voor de ontwikkeling van de motoriek van een klein kind. Daarnaast helpt kruipen de hersenen om indrukken te sorteren. Naast dat het leuk is voor je kleintje, is het ook heel goed voor zijn/ haar ontwikkeling! Dus niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor de kleine! De kruiptunnel is onder andere hier te koop.

Geschreven door Bobijn