Jaren geleden, toen ik nog actief in een bandje zong, heb ik tijdens een festival in Leiden op een enorm podium het nummer “a whole new world” van de film Aladdin ten gehore mogen brengen. Dat was echt zo ontzettend gaaf, dat alleen daarom al die film een speciaal plekje in mijn hart heeft gekregen. Een andere reden was omdat de stem van Aladdin ingesproken was door Steve van “Full House”. Ik had ergens een mega crush op hem. En uiteraard omdat het gewoon een prachtige film is met mooie muziek. Ik was dan ook een beetje huiverig dat deze opnieuw uitgebracht was met echte mensen. Zou het dan nog even magisch zijn als de tekenfilm? En zou Will Smith net zo’n geweldige geest kunnen neerzetten als Robin Williams? Met enigszins knikkende knietjes ging ik samen met mijn zussen het ontdekken.

Wat vonden wij er van?

Iedereen kent het verhaal van Aladdin wel. De ruwe diamant die door hulp van de geest een prins wordt, maar uiteindelijk ontdekt dat de ware held niet gekenmerkt wordt door diens rijkdom maar door daden. In een notedop. De nieuwe Aladdin film volgt in grote lijnen de animatiefilm. Het einde is wat ingekort en prinses Jasmine lijkt wat meer met de tijd mee te zijn gegaan qua verlangen naar emancipatie. Dat is eigenlijk wel een duidelijke verandering in de film. Niet alleen de vrijheid willen, maar ook de erkenning van vaderlief en het volk. Aladdin is in elk opzicht verder hetzelfde, net zoals Abu en de geweldige geest. Echt chapeau voor Will Smith hoe hij zijn rol heeft neergezet. Ik heb werkelijk hardop zitten lachen. Eerlijk is eerlijk, zijn sixpack en enorm brede schouders waren wel wat ongeloofwaardig, maar verder was hij wat ons betreft een toppertje. Al met al was de nieuwe Aladdin een zeer vermakelijke film. Het haalt het niet bij het origineel, maar we hebben echt genoten. Ik kan me nu ook al verheugen op “the Lion King” die binnenkort uitkomt.

Winactie

Ben jij ook zo dol op de Disney Films? En ben je benieuwd naar de nieuwe Aladdin? Laat mij dan weten of je liever een dvd of een blue-ray wil ontvangen en wie weet heb jij deze volgende week in huis. Meedoen kan tot en met 9 oktober. Succes!

Ook deze film kan je vinden op Disney+