TOP
Films en series

“Aladdin is in een nieuw en volwassen jasje gestoken”

Jaren geleden, toen ik nog actief in een bandje zong, heb ik tijdens een festival in Leiden op een enorm podium het nummer “a whole new world” van de film Aladdin ten gehore mogen brengen. Dat was echt zo ontzettend gaaf, dat alleen daarom al die film een speciaal plekje in mijn hart heeft gekregen. Een andere reden was omdat de stem van Aladdin ingesproken was door Steve van “Full House”. Ik had ergens een mega crush op hem. En uiteraard omdat het gewoon een prachtige film is met mooie muziek. Ik was dan ook een beetje huiverig dat deze opnieuw uitgebracht was met echte mensen. Zou het dan nog even magisch zijn als de tekenfilm? En zou Will Smith net zo’n geweldige geest kunnen neerzetten als Robin Williams? Met enigszins knikkende knietjes ging ik samen met mijn zussen het ontdekken.

Wat vonden wij er van?

Iedereen kent het verhaal van Aladdin wel. De ruwe diamant die door hulp van de geest een prins wordt, maar uiteindelijk ontdekt dat de ware held niet gekenmerkt wordt door diens rijkdom maar door daden. In een notedop. De nieuwe Aladdin film volgt in grote lijnen de animatiefilm. Het einde is wat ingekort en prinses Jasmine lijkt wat meer met de tijd mee te zijn gegaan qua verlangen naar emancipatie. Dat is eigenlijk wel een duidelijke verandering in de film. Niet alleen de vrijheid willen, maar ook de erkenning van vaderlief en het volk. Aladdin is in elk opzicht verder hetzelfde, net zoals Abu en de geweldige geest. Echt chapeau voor Will Smith hoe hij zijn rol heeft neergezet. Ik heb werkelijk hardop zitten lachen. Eerlijk is eerlijk, zijn sixpack en enorm brede schouders waren wel wat ongeloofwaardig, maar verder was hij wat ons betreft een toppertje. Al met al was de nieuwe Aladdin een zeer vermakelijke film. Het haalt het niet bij het origineel, maar we hebben echt genoten. Ik kan me nu ook al verheugen op “the Lion King” die binnenkort uitkomt.

Winactie

Ben jij ook zo dol op de Disney Films? En ben je benieuwd naar de nieuwe Aladdin? Laat mij dan weten of je liever een dvd of een blue-ray wil ontvangen en wie weet heb jij deze volgende week in huis. Meedoen kan tot en met 9 oktober. Succes!

Ook deze film kan je vinden op Disney+

«

»

20 COMMENTS
 • Heidie van der Steeg

  11 maanden ago

  Met de dvd, verras ik graag mijn man mee. De kinderen en ik hebben de film (spontaan besloten) in de bioscoop gezien en daarna was manlief teleurgesteld want hij had de film ook graag willen zien.
  Ik moet zeggen dat het van de familiefilms, zeker een film is die in mijn favoriete top 3 komt te staan. Ik vond Will Smith ook erg leuk. De kinderen en zouden het ook helemaal niet erg vinden om de film nu nog een keer thuis te bekijken.

 • Ingrid Hopster

  11 maanden ago

  Wijzouden graag de dvd kijken

 • Roy Huls

  11 maanden ago

  Hoewel mijn kids dit super zouden, vinden doe ik stiekem voor mezelf mee! Deze papa vind Alladin namelijk best cool

 • Anna wienen

  11 maanden ago

  Ik doe mee voor de blu-ray

 • Anna wienen

  11 maanden ago

  Ik doe mee voor de blu-ray voor mijn dochter Julia

 • Selina

  11 maanden ago

  Graag de dvd. Daar wordt onze dochter vast heel vrolijk van want ze wilde naar deze film.

 • Angela

  11 maanden ago

  Blue ray dat is nog mooier beeld. Heb hem.helaas in de bios gemist maar veel over gehoord en wil hem ook zeker zien nog. Erg benieuwd naar deze versie

 • Natasja keuter

  11 maanden ago

  De blue ray zou super zijn !! De film lijkt me prachtig ..wil will Smith wel als genie zien haha

 • Sharon Hoekstra

  11 maanden ago

  Wij zijn gek op Disney films! En zouden graag kans maken op de Blue Ray!

 • Kelly Aarts

  11 maanden ago

  Ik waag graag een gokje! Was van plan om de film in de bios te gaan bekijken, maar is er nooit van gekomen…
  Maar wil deze film dus wel heel graag zien. Ik die mee voor een dvd.

 • Helma Heikamp

  11 maanden ago

  Ik die graag mee voor de Blue Ray… daar verras ik dan ons zoontje mee! Zelf ken ik de oude variant, maar ik wil hem ook weleens bekijken van een ‘andere kant’. Het is eigenlijk veel te lang geleden dat ik een Disney film heb gezien. Wie weet mogen we van deze gaan genieten misschien… Gezellig voor de buis, knus & gezellig met z’n drieën thuis

 • Sandy van der Kolk

  11 maanden ago

  Ik ben heel benieuwd hoe deze versie is, heb altijd genoten van het origineel. Heel graag maak ik kans op een blu-ray.

 • Birgit

  11 maanden ago

  Ik wil graag de dvd winnen. Aladdin is mijn all-time-favorite Disney film en ik ben reuze benieuwd naar deze versie. De tekenfilm kan ik van voor tot achter meepraten in het Engels, dat vindt mijn bijna zevenjarige dochter hilarisch!

 • Lisette

  11 maanden ago

  Wat ene gave winactie… Het kwam er steeds maar niet vanom deze film in de bios te kijken.. Zo zonde.. Maar ik zou hem mega graag willen winnen op blue ray

 • Marianne van den Hoek

  11 maanden ago

  Ohhhh, ik zou dolgraag de DVD ontvangen, kan ik die samen met mijn kleindochter met een bak popcorn op de bank kijken, geweldig!!

 • Erika Panjer

  10 maanden ago

  Geweldig zeg voor de dvd maken wij graag kans kunnen we een filmmiddag als gezin ervan

 • Kim

  10 maanden ago

  wow superleuke actie! ben gek op disney en zeker de nieuwe films die ze maken zoals deze! zou hem graag ontvangen als blu-ray!

 • Marij Brand

  10 maanden ago

  Geweldige film…m’n dochter toen niet mee naar bios geweest maar wil em haar graag laten zien op Blu ray

 • Elise Rutten

  10 maanden ago

  Super gaaf! Ik wil deze film zo graag zien, vroeg de tekenfilm super vaak gezien. Ik ontvang graag de dvd

 • Oma Will

  10 maanden ago

  Aladdin lijkt mij een geweldige film, daarom doe ik graag mee voor de dvd.
  Mijn kleinkinderen zouden hem ook graag zien.
  Het is toch een prachtig sprookje!
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Read previous post:
Nieuwe werelden ontdekken met de Nijntje Kruiptunnel

Ken je dat gevoel, het is super mooi weer en ...

Close