Ons huis staat bomvol met speelgoed, dat zal je vast niet verrassen. Met vier totaal verschillende kinderen ontkom je daar ook eigenlijk niet aan. Vinden we het erg? Wel als het door de hele woonkamer ligt, maar verder niet. Ik vind het fijn als de kinderen uitgebreid kunnen spelen en hun fantasie en creativiteit ontwikkelen. Ik ben dan ook groot fan van speelgoed, dat dit stimuleert. De producten van SmartMax sluiten daar wat mij betreft perfect bij aan. En het leuke is, dat ze al items hebben voor de allerkleinsten. Bijvoorbeeld de SmartMax My First – Sounds & Senses, die wij (lees: de baby van acht maanden) uitvoerig getest hebben.

SmartMax My First – Sounds & Senses

SmartMax:
Schudden, rammelen en bouwen; verbaas je kind met onze nieuwste My First set. We hebben 4 nieuwe staven ontwikkeld met elk een andere structuur om het gevoel van aanraking te stimuleren. Schud de staven en de ballen en maak muziek!

Het eerste wat ik dacht, toen ik de staafjes van SmartMax My First – Sounds & Senses uit de doos haalde, was sensopatisch spelen. Ze hebben namelijk alle vier een andere structuur en doen mij vooral ook denken aan speelgoed, dat ik op de therapeutische peutergroep heb gezien. De zonnetjes die op de staafjes kunnen vastklikken zijn qua uiterlijk op het eerste oog identiek. Echter hebben ze allemaal andere gezichtjes en is de vulling anders. Ze maken dus stuk voor stuk een eigen geluidje als je deze schudt.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:
My First Sounds and Senses bestaat uit vier zonnetjes of sterren met verschillende kleuren en zachte geluidjes en vier kleurige magnetische staven, met elk een eigen textuur. Alles is groot genoeg om goed hanteerbaar te zijn voor de jongste kinderen en veilig. Het magnetisch element waarmee de onderdelen aan elkaar kunnen worden ‘geplakt’  is verrassend voor jonge kinderen en voegt een magisch element toe. Elk rondje beeldt een emotie uit (emoji’s). Goed en leuk om de sensorische en fijnmotorische ontwikkeling van jonge kinderen te bevorderen.

Onze ervaring

Ik was wel benieuwd naar hoe de baby zou reageren op de SmartMax My First – Sounds & Senses. En vooral ook wat zij er mee zou doen. Binnen de kortste keren had ze één van de staafjes opgepakt om deze uitgebreid te bewonderen. Het ging van de ene hand in de andere hand en weer terug. Toen het tweede staafje werd opgepakt keek ze even verrast. Blijkbaar voelde deze toch echt wat anders dan die eerste. Ook was er aan deze een zonnetje blijven kleven en dat was wel erg vreemd. Gelukkig kon ze deze er zelf af trekken. Zo kon ze het gelijk beter bestuderen. Het schudden van de zonnetjes heeft ze nog niet ontdekt. Alle onderdelen worden nu namelijk voornamelijk gebruikt om op te sabbelen / kauwen of te proeven. Ze is er echt geruime tijd mee bezig geweest. De onderdelen werden wel afgewisseld, want de staafjes voelden natuurlijk allemaal anders in het mondje. En zo nu en dan werden er zonnetjes bij gepakt om te proeven of om met het staafje mee rond te zwaaien. Goed voor de motoriek van de armpjes denk ik dan. Al met al dus weer een leuk product van SmartMax en zeker een aanrader voor als je kleine kinderen hebt.

Meer informatie over dit product.

Winactie

De SmartMax My First – Sounds & Senses is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2020 in de categorie 0 – 3 jaar. Reden voor een feestje, dus geef ik een exemplaar weg aan één van mijn lezers. Ben jij diegene? Laat dan een reactie achter en wie weet krijg je gelijk. Meedoen kan tot en met 4 oktober. Denk je er ook aan om te stemmen voor dit product?