Een maand geleden liet ik weten dat onze kleine meid motorisch niet de sterkste is en eigenlijk gewoon flink achterloopt daarin. Zo kon ze bijvoorbeeld niet haar armen boven haar lichaam houden om speeltjes aan te pakken. Wij dachten aanvankelijk dat ze het wellicht ook niet kon zien boven haar hoofd, maar bij de fysiotherapeut bleek dat ze echt onvoldoende spierkracht in haar armen had. Het zal vast wel met elkaar te maken hebben gehad, want als je niets boven je ziet heb je ook geen behoefte ernaar te grijpen. En dan train je dus ook de armspieren niet. Nu ze wat beter lijkt te zien, hebben we de opdracht van de fysiotherapeut gekregen om haar zoveel mogelijk te stimuleren naar boven te grijpen, dus werd het tijd voor een babygym.

Een babygym helpt dus echt

Ik heb al geregeld haar speeltjes boven haar gebungeld, die ze dan gretig vastpakt en vervolgens wild mee rond gaat zwaaien. Maar het is juist de bedoeling dat ze haar armen omhoog hangt, dus eigenlijk moest ze iets hebben wat niet aangepakt kon worden. Een babygym was de oplossing. Onze oude babygym was in een erbarmelijke staat en hadden we twee jaar terug al weggegooid. Gelukkig wilde Kleine Giraf mij wel helpen en een paar weken geleden ontvingen we de Evolu’mat. En blij dat we er mee zijn!

Onze kleine meid is namelijk echt steeds sterker aan het worden in haar armen en ik denk dat dit door het spelen in / onder de babygym komt. Toen we deze net hadden greep ze wel eens naar het girafje of balletje boven haar, maar het was duidelijk dat het nog best vermoeiend was. Nu zijn we enkele weken verder en ze kan geen genoeg meer krijgen van alles wat boven haar hoofd bungelt. Ook op het kinderdagverblijf merken ze dat er veel meer en langer gespeeld wordt dan een maand geleden. En een lol dat ze er mee heeft.

Babygym Sophie de giraf

Waarom dan de Evolu’mat van Kleine Giraf?

Dat is heel simpel. Allereerst omdat Sophie de Giraf één van de speeltjes is, dat boven het hoofd bungelt van de kleine. Dat is op zich al reden genoeg. Ten tweede omdat deze babygym, naast dat het heerlijk zacht en dik is, opstaande randen heeft. Als je kind dan wat kleiner is, geeft dat een geborgen gevoel. Deze randen kunnen overigens ook gewoon naar beneden waardoor de speelmat wat groter wordt en er vrijelijk gerold kan worden. En als laatste omdat de babygym ook erg makkelijk mee te nemen is. Handig voor als je een dagje bijvoorbeeld bij opa en oma bent.

Ik dacht echt dat een babygym louter een leuk stuk entertainment voor de kleine was, maar het is gewoon een vorm van training voor de armpjes. Ik kan dus oprecht iedereen met een baby aanraden om er één in huis te halen. En als je dan eentje uitkiest, is die van Sophie de Giraf natuurlijk wel erg leuk.