Als je net voor het eerst ouder bent geworden, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. De termen die je wel eens voorbij hoorde komen, worden plots logisch en herkenbaar voor je. Je kan voor het eerst meepraten over sprongetjes, zinkzalf en tandenleed. Je begrijpt ineens ook waarom andere ouders soms met diepe wallen onder hun ogen rondlopen. Kortom, je hoort er dan bij. Hetzelfde geldt voor producten waar je tot voor de komst van de kleine het bestaan niet eens wist. Gewoon, omdat je het niet eerder nodig had maar ook omdat de naam ervan je totaal niets zei. Zo was Sophie de Giraf voor mij een totaal onbekend begrip, maar kan ik het inmiddels niet meer wegdenken uit ons leven.

Sophie de Giraf was ons eerste kraamcadeau

Toen de oudste net geboren was, kregen wij haar als kraamcadeau. Sophie de Giraf, ik had er nog nooit van gehoord. De dame, die ons dit prachtige geschenk gaf, zweerde bij het kleine speelgoedgirafje en vertelde dat haar kleinkinderen er verzot op waren geweest. En jawel hoor, vanaf het moment dat ons meisje oud genoeg ervoor was, was Sophie haar beste maatje. Zeker toen de tandjes doorkwamen was het haar steun en toeverlaat. Het girafje is gemaakt van 100% natuurlijk rubber en vrij van schadelijke stoffen. Het is dus absoluut veilig voor de kleintjes om op te kauwen.  Verder is het ook nog eens zo ontworpen dat het de zintuigen van de baby stimuleert.

https://meervanmir.eu/sophie-de-giraf-kraamcadeau-geschenkset

De schimmeltest doorstaan

Een tijdje terug werden er over Sophie negatieve berichten verspreid. Er zou schimmelvorming in het lijfje ontstaan. Natuurlijk kan dat gebeuren als je je niet aan het schoonmaakadvies van de fabrikant houdt (Sophie kan worden schoongemaakt met een licht vochtig doekje met wat zachte zeep). Zolang je er normaal mee om gaat, blijft het keurig schoon van binnen. Ik heb het zelf ook aan de test onderworpen en de Sophie van vijf jaar geleden doorgeknipt. Er was niets, maar dan ook helemaal niets, van binnen zichtbaar wat ook maar enigszins op schimmel kon lijken. Sophie was geslaagd, maar ik zat ineens zonder haar!

Een nieuwe Sophie de Giraf

Gelukkig ontving ik afgelopen week een nieuwe set voor mijn kleine baby. Ook zij zal een vriendinnetje hebben zodra haar tandjes doorkomen of haar knaagbehoefte toeneemt. De nieuwe Sophie kwam in een luxe geschenkverpakking met een grote zachte hydrofiele swaddle (120x120cm), een wenskaart en een cadeautasje met zijden linten. Het was echt een feestje om het uit te pakken. Door het bijpassende tasje en wenskaart is het ook zeker leuk om als kraamcadeau te geven aan een kersverse ouder. Eigenlijk is het een perfect kraamcadeau zelfs. Een XL swaddle, activiteitenboog en een Sophie de giraf, iets beters kan je toch niet geven?

Lees ook: Sophie de Giraf babygym