Wie kent het niet, een magnetisch tekenbord? Door middel van een magnetische pen kan je tekenen, daarna een schuifje opzij doen en hopla, je kan weer opnieuw beginnen. Geweldig zijn dit soort borden! Toen wij dan ook de gelegenheid kregen om er één uit te proberen hebben we dat meteen gedaan.

Nijntje heeft in haar eigen primaire kleuren een prachtig magnetisch tekenbord. Voor kinderen valt het heel erg op, want je herkent het aan de oranje Nijntje kleur. In de omlijsting van het tekenveld staan de getallen 1 t/m 10 en de letters a t/m z. Samen met je kind kan je dus nog veel meer pret beleven aan het tekenbord, dan alleen maar tekenen. Bij het tekenbord horen drie magneetjes, een hartje, een sterretje en een driehoek. Alle drie zijn te gebruiken op het tekenveld.

Een kleurenportret om te bewaren

Wat zo leuk is aan dit tekenbord is dat het niet de tekening in het grijs weergeeft, maar juist in vier kleuren. Het tekenveld is namelijk in vieren verdeeld, met elk een eigen kleur. Als je dus tekent verschijnt je tekening in deze kleuren. Dit geeft een heel erg leuk effect aan de tekening. Daarnaast zit er aan de achterkant een standaard , zodat je het magnetisch tekenbord ook staand neer kan zetten. Als er dus een tekening is waar je een tijdje van wilt genieten, kan je deze dus neerzetten als een fotolijstje. Ben je uiteindelijk de tekening weer zat, dan is de tekening met één veeg van het schuifje meteen verwijderd.

Goed voor de fijne motoriek

Een magnetisch tekenbord is goed voor de motoriek van je kinderen. Op de doos staat dat het geschikt is vanaf 3 jaar, maar ook kleinere kinderen kunnen er onder toezicht prima mee spelen en op ontdekkingstocht gaan.

Wat handig is, is dat de pen vast zit aan het bord. Hierdoor kunnen je kinderen niet de pen kwijt raken. Daarnaast is er bovenaan het bord een handvat, zodat je het makkelijk mee kan nemen. Hij is absoluut niet zwaar, de allerkleinste kunnen het dus prima dragen.

De allerkleinste, maar ook de ietwat ouderen kunnen hier eindeloos plezier mee hebben. Zeker een aanrader als cadeau of voor je eigen kinderen. Voor meer info klik je hier.

Geschreven door Bobijn