Ik geef het eerlijk toe. Het lijkt inderdaad alsof ik aandelen heb in het bedrijf Max & Lea met hoe vaak ik het promoot. Ik kan je eerlijk zeggen dat dit niet het geval is, maar dat ik gewoon erg enthousiast ben over de producten. Ik ben fan van het duurzame karakter van dit speelgoed. En ook zeker het educatieve elementje. Verassend genoeg deelt de peuter mijn mening, want ze kan oprecht uren zoet spelen met haar Max & Lea speelgoed. Dat is altijd een goed teken. Reden genoeg om ook vandaag weer één van de producten in het zonnetje te zetten. Maak kennis met het Max & Lea Playboard.

Wat is het Max & Lea Playboard?

Wellicht dat je het al een keer op de socials voorbij hebt zien komen, want het is een erg populair stuk speelgoed. Maar die van Max & Lea is echt het origineel. De rest komt van een ander werelddeel en daar is onbekend van wat nou echt de kwaliteit ervan is of van de verf er op. Geloof me, ik heb zowel de knock-off als het origineel thuis en ik merk er echt verschil in. Het Max & Lea Playboard is een stuk mooier en steviger afgewerkt en het voldoet aan de EU-richtlijnen. Niet op dit product bezuinigen dus! Maar wat is Max & Lea Playboard dan eindelijk? Het is een plateau met daarop de cijfers 1 tot en met 10 op verschillende manieren uitgebeeld. In aantallen van ronde schijfjes tot afgebeelde handjes tot de daadwerkelijke cijfers in vormpjes.

Kleuren herkennen

Alles cijfers hebben een bepaalde kleur. Voor een peuter is dat ontzettend handig, want zij moeten vaak nog leren de kleuren te herkennen en te benoemen. De afgelopen week hebben wij spelenderwijs dit opgepakt met behulp van het Max & Lea Playboard en het Max & Lea Clockboard. Inmiddels kan onze tweejarige vrijwel alle kleuren benoemen. Paars en groen schijnen wel nog erg op elkaar te lijken, maar verder heeft ze het aardig onder controle. Kunnen we dat ook weer afvinken ter voorbereiding van de kleuterklas.

Max & Lea Playboard

Leren tellen

Het Max & Lea Playboard is bij uitstek ideaal om de peuter comfortabel te maken met cijfers. En dan bedoel ik eigenlijk meer dan alleen leren tellen mee. Door het Max & Lea Playboard leert ze getallen ook te herkennen als getal an sich en als uitgebeeld in aantal vingers. Door de ronde schijfjes ervaart ze eveneens dat hoe hoger het cijfers is hoe meer schijfjes erbij horen. En ondertussen kan ook geoefend worden met de fijne motoriek door de schijfjes op de juiste paaltjes te plaatsen en de vormpjes in de juiste gaten. Kortom, het Max & Lea Playboard is wederom een top item om in huis te hebben!

Klik hier voor meer informatie over dit product

Deze winacties staan nog open op MeerVanMir:
https://meervanmir.eu/stratego-spel-jumbo/
https://meervanmir.eu/helpen-bij-huiswerk-rekenen-taal-basisschool/
https://meervanmir.eu/boek-het-menselijk-lichaam/