Het is alweer even geleden, dat ik je voor het eerst vertelde over het geweldige speelgoedmerk Max & Lea. Je weet het vast nog wel. De duurzame speelgoed items, die ik nog eens goed voor de ontwikkeling zijn van de kleine. Sinds kort hebben we het zogeheten Clockboard in huis en zijn we enthousiast! Ik vertel je uiteraard graag waarom dit stuk speelgoed zo leuk is.

Wat is het Max & Lea Clockboard?

Kort gezegd is het een soort van houten klok met visjes. Ja, het klinkt vaag. Het deed me vooral in eerste instantie denken aan het visjes vangen op de kermis. Met zo’n hengeltje bedoel ik. Ik had er volgens mij als kind ook een spel van met happende piranha’s en weet nog hoe ontzettend geinig ik dat vond. Dezelfde lol kan je nu op met de Max & Lea Clockboard. Op elk uur vind je een soort van pionnetje met een magneetje er in. Door middel van het meegeleverde hengeltje kan je het pionnetje “opvissen”. In het midden vind je een schijf waar de minuten van het uur op staan afgebeeld.

De fijne motoriek oefenenen

Het hengelen naar de visjes vraagt wel wat finesse. Je moet hand en oog coördinatie goed oefenen om succesvol er in te zijn. Nee hoor, valt mee. Maar je oefent er wel genoeg door. Hetzelfde geldt voor de minutenschijf. Dit vraagt om goed vingerwerk om het naar het exacte juiste streepje toe te schuiven. Het is hoe dan ook leuk en een goede oefening.

Het Max & Lea Clockboard

Cijfers en kleurtjes

Een van de vele voordelen van het het Max & Lea Clockboard is toch wel dat je kind al snel druk bezig is met cijfers en kleuren herkennen. Vandaag was ik spelenderwijs met de peuter bezig de getallen te benoemen en te herhalen. De kleuren leek ze al aardig onder controle te hebben. Ik daagde haar uit om bepaalde kleuren op te hengelen en dat ging best goed. Ze had er de grootste lol in. Nu gaan we binnenkort aan de slag met de cijfers. Ik kijk er al naar uit!

Leren klok kijken

Een zeer groot voordeel van het Max & Lea Clockboard is dat het je kind de beginselen van het klok kijken leert. Ik merk dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is, want mijn oudjes twee meiden (zeven en negen jaar oud) lijken het nog steeds soms lastig te vinden. Ik kan mij niet eens herinneren hoe en wanneer ik het geleerd heb. Hetzelfde geldt als veters strikken. Dat was volgens mij ergens in groep 2. Enfin, zo dus ook met klokkijken. Ik denk wel dat je hier het beste spelenderwijs al zo vroeg mogelijk mee beginnen kan. Al is het alleen maar om te leren waar op de klok de uren staan. Ook zeker een leuke oefening om überhaupt tot twaalf te leren tellen. Kortom, het Max & Lea Clockboard is wederom een waar stukje goed speelgoed, dat je in huis wil hebben!

Je koopt het hier!

Deze winacties staan nog open op MeerVanMir:
https://meervanmir.eu/stratego-spel-jumbo/
https://meervanmir.eu/helpen-bij-huiswerk-rekenen-taal-basisschool/
https://meervanmir.eu/boek-het-menselijk-lichaam/