Een goed financiële planning is blijft belangrijk. Zeker nu alle prijzen omhoog gaan en de salarissen niet evenredig mee stijgen. Heb je wellicht geld over (kan het me niet voorstellen) of in ieder geval de ruimte om te investeren, dan is het misschien nu de tijd om de wereld van de cryptocurrency in te stappen. Maar wat is het nou eigenlijk?

Cryptocurrency in een notendop

Cryptocurrency is een virtuele of digitale munt die gebruikt wordt als een exchange medium. Cryptocurrencies worden gedecentraliseerd beheerd door een blockchain-netwerk dat openbaar is, waardoor iedereen die wil kunnen deelnemen aan het netwerk. Bitcoin, de eerste en meest bekende cryptocurrency, werd geïntroduceerd in 2009. Sindsdien zijn er honderden andere cryptomunten opgericht (zoals bijvoorbeeld Ripple en Cardano), met een totale marktwaarde van meer dan $ 100 miljard.

Waarom hiervoor kiezen?

Investeren in cryptocurrency is een riskante belegging, maar kan een hoog rendement opleveren. Er zijn verschillende redenen waarom mensen investeren in cryptocurrency. Sommigen investeren om te profiteren van de toekomstige groei van de waarde van de munt, terwijl anderen investeren om te handelen in de korte termijn en snel te profiteren van prijsfluctuaties. Er zijn ook mensen die in cryptocurrency investeren om anoniem te blijven en hun financiële activiteiten te beschermen.

Als u overweegt om in cryptocurrency te investeren, is het belangrijk om te overwegen waarom u dit wilt doen. Als u zich concentreert op de lange termijn en u vertrouwt op de toekomstige groei van de waarde van de munt, dan is het belangrijk om een munt te kiezen die sterk wordt ondersteund door de gemeenschap en die een solide toekomstperspectief heeft. Als u echter snel wilt handelen en snel wilt profiteren van prijsfluctuaties, is het belangrijk om een munt te kiezen die veel handel wordt gedreven en die gemakkelijk te koop en te verkopen is.

Wees bewust

Investeren in crypto is altijd beter dan ” investeren” in vuurwerk. Bedenk hoeveel leuks gedaan had kunnen worden met de 110 miljoen euro dat de lucht in geknald is. Maar vuurwerk en cryptomunten hebben wel wat onverwachte overeenkomsten. Beiden zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor jongeren en er moet met beiden bewust worden omgegaan, omdat het risico’s met zich meebrengt. Blijf altijd nadenken en investeer nooit iets wat je niet kan missen (denk aan je hand of je loon). Ga je er zorgvuldig, goed voorbereid en met nuchter hoofd in, dan kan het mooie dingen opleveren!