In bad gaan is hier bij ons thuis nooit echt een probleem geweest. Oké, ik moet ze er soms van overtuigen, maar eenmaal erin willen ze er niet meer uit. De meisjes zijn echt kleine waterratjes. Misschien komt het ook door de hoeveelheid bad speelgoed, die ze ondertussen verzameld hebben. Je denkt dan dat het eens genoeg zal zijn, maar zo werkt het niet.

Althans, niet bij mijn meisjes. Dus toen ik aan kwam zetten met de Sophie de giraf badspeelgoed, en wel precies de Pipes Folies, werd dat met luid enthousiasme ontvangen. Maar dat wist ik wel, want bij oma speelden ze al met iets soortgelijks.

De ijsmachine

Zo’n zeven jaar geleden heeft mijn moeder een super badspeeltje op de kop getikt. Eentje waar de kleinkinderen tot vorige week, toen die na lange tijd sneuvelde, veel plezier van hebben gehad. Inmiddels is er al een nieuwe besteld, dus het badplezier kan worden voortgezet. Wat het is? Een schuimijsmachine. Kort gezegd is het een soort bakje, dat je tegen de wand boven het bad plakt. Vervolgens doe je er wat badsop in.

Als je aan de hendels trekt komt er dan schuim uit. Deze kan je opvangen in de meegeleverde hoorntjes. Mijn meisjes vinden dit echt geweldig en kunnen er nog steeds geen genoeg van krijgen. Het is leuk interactief spelen in bad. Daarom wist ik ook dat het Sophie de giraf badspeelgoed, de Pipes Folies, net zo’n succes zou gaan zijn.

Lees ook: Sophie de giraf slaaptrainer

Sophie de giraf badspeelgoed

Sophie de giraf badspeelgoed

Het principe van het Sophie de giraf badspeelgoed Pipes Folies is net zoals de ijsmachine. Het is ook een bakje, dat je met zuignappen net boven de badrand plakt. Alleen komt er geen schuim uit dit keer. Aan het bakje zitten namelijk een drietal buizen met kraantjes. Door deze te openen kan je het water laten stromen. Onderin heb je het bloemetje dat als gietertje water spuit. De rechter zijkant heeft een molentje, dat gaat ronddraaien. En links is een soort van opslag reservoir.

Je kan alle kraantjes tegelijk open zetten of gewoon eentje. Het laatste is wel beter, want anders ben je heel snel door het water heen. Ook heel leuk voor de mama, die de rode bak aan het vullen is en het niet door heeft. Ik bleef maar water scheppen.

Wat het extra leuk maakt

Natuurlijk is de Pipes Folies al een leuk product op zich. Maar wat ik nou zo extra leuk vind aan het Sophie de giraf badspeelgoed is dat het ook nog eens leerzaam kan zijn. Een beetje een oorzaak en gevolg idee. “Wat gebeurt er als ik dit kraantje dicht draai en die open?” Super leuk als kinderen dat zo spelenderwijs kunnen ontdekken.

Voor de echte kleintjes is het watereffect al magisch genoeg natuurlijk. Die kunnen al helemaal in hun nopjes zijn met de waterstraaltjes uit het bloemetje of het draaiende rad. Voor de net wat grotere kinderen is het ontdekken van de mogelijkheden van de kraantjes en zo toch echt de grootste aanwinst. Al met al dus is het Sophie de giraf badspeelgoed, en dan de Pipes Folies, zeker een vermakelijk stuk speelgoed voor tijdens het badderen.

Meer informatie over dit product.

Sophie de giraf badspeelgoed
Sophie de giraf badspeelgoed – Pipes Folies