Afgelopen week was de premiere van Super Mario Bros. movie. Je kan het vast al raden: een film over de meest bekende superhelden van Nintendo ooit. Ik kan mij een serie van de broers uit mijn jeugd nog herinneren. Je weet wel. Met die nagesynchroniseerde grote mensen, die in het spel als cartoon tevoorschijn kwamen. Ergens was ik een beetje bang dat ik nu naar iets soortgelijks zou gaan kijken. Gelukkig niet!

Het verhaal van Super Mario Bros. movie

Illumination en Nintendo, twee wereldberoemde namen uit de entertainmentindustrie, bundelen voor het eerst hun krachten voor THE SUPER MARIO BROS. MOVIE, een nieuwe bioscoopfilm over een van de bekendste loodgieters uit de popcultuur. In de film, gebaseerd op de wereld uit Nintendo’s Mario-games, wordt het publiek meegenomen naar een uniek, kleurrijk en fantastisch universum voor een uitbundige film vol actie en humor. Als ze een ondergrondse waterleiding in Brooklyn willen repareren, komen loodgieters Mario (Chris Pratt; Jurassic World-films, The LEGO Movie-franchise) en zijn broer Luigi (Charlie Day; It’s Always Sunny in Philadelphia) via een mysterieuze buis in een magische nieuwe wereld terecht. Maar daar worden ze van elkaar gescheiden en dan begint Mario aan een groots avontuur om Luigi te vinden. Met hulp van Toad (Keegan-Michael Key; The Lion King), een inwoner van het Paddenstoelenrijk, en na een training van de vastberaden leider van het Paddenstoelenrijk Prinses Peach (Anya Taylor-Joy;The Queen’s Gambit) ontdekt Mario zijn eigen krachten.

Mijn ervaring

Ik zeg het niet vaak, maar wat heb ik genoten van THE SUPER MARIO BROS. MOVIE. Het zit oprecht goed in elkaar. Waar ik vooral van genoot was dat zoveel uit de spelletjes weer terug kwam in de film. Van power-ups tot de legendarische karts, alles kwam terug. Wat ik zelf enorm motiverend vond, was dat Princess Peaches geen vrouw in nood was maar gewoon een heldin van zichzelf. Totale Woman empowerment! Natuurlijk heeft het ook de nodige grapjes waar zowel jong als oud om lachen kan. En laten we vooral niet de herkenbare deuntjes net vergeten. Zelfs voor een niet gamer, zoals ik, was deze film ruim een uur vol herkenbaarheid en plezier. Daarom dat manlief morgen met de kids er naar toe gaat bij Kinepolis Zoetermeer.

THE SUPER MARIO BROS. MOVIE
(from left) Bowser (Jack Black) and Luigi (Charlie Day, back to camera) in Nintendo and Illumination’s The Super Mario Bros. Movie, directed by Aaron Horvath and Michael Jelenic.

Waarom in Kinepolis?

Kinepolis is inmiddels bekend om haar Laser ULTRA, MX4D én (mijn persoonlijke favoriet) de Cosey Seats. Maar wat is nou precies wat?

Laser ULTRA is een unieke combinatie van 4K-laserprojectie en spectaculair Dolby Atmos-geluid. Samen met een gigantisch scherm zorgt dit voor de ultieme filmbeleving! Het is een zaal uitgerust met de beste projectoren waardoor je nog beter en scherper beeld hebt. Daarnaast is er ook Dolby Atmos dat houdt in dat het geluid heel realistisch in de zaal wordt afgespeeld. Alsof je in het verhaal meespeelt!

MX4D is film kijken met een realistisch gevoel. De bewegende stoelen zijn ingebouwd met effecten zo worden de zintuigen extra geprikkeld. De effecten zijn; Wind, Water, geur en niet te vergeten stoten en bewegingen. Zo kan je de film nog extra ervaringen. Een MX4D zaal is uitgerust met bewegende stoelen die synchroon meebewegen met de film. Daarnaast zorgen speciale omgevingseffecten ervoor dat je ook voelt wat er in de film gebeurt. Bij een storm scene voel je je stoel bewegen, de wind blazen en de regen vallen. Bij een achtervolging scene voel je je stoel van links naar rechts bewegen en zal je de geur van verbrand rubber kunnen ruiken. Ik heb het laatst voor het eerst meegemaakt bij een oceaan film. En ja, ik werd gewoon nat gespetterd.

De Cosy Seats is ook echt wel een beleving. Met voldoende beenruimte kan je heerlijk tegen je bioscoopmaatje aankruipen. En je popcorn en drankjes staan veilig op het tafeltje naast je. Echt een ultieme ervaring wat bioscoop kijken betreft!

Deze winacties staan nog open op MeerVanMir:
https://meervanmir.eu/stratego-spel-jumbo/
https://meervanmir.eu/helpen-bij-huiswerk-rekenen-taal-basisschool/
https://meervanmir.eu/boek-het-menselijk-lichaam/


THE SUPER MARIO BROS. MOVIE