Ik blijf me verbazen over hoeveel kinderseries er elk jaar weer bij lijken te komen. Vandaag bekeek ik het aanbod op Netflix en was eigenlijk een beetje geshocked. Er lijkt gewoon geen einde aan te komen! En eerlijk gezegd lijken de meeste series ook nog eens verdacht veel op elkaar. Ik telde zo al tien animatieseries over elfjes of andere rondvliegende meisjes. Altijd met één meisje dat zich zelf nog moet vinden en hulp krijgt van haar vriendinnen. Originaliteit is soms ver te zoeken.  Geef me dan maar de gouwe ouwe’s. De meisjes kunnen ook heerlijk genieten van Pieter Post, de Snorkels, de en Barbara Pappa. Maar ook de oude kinderseries, die opnieuw zijn uitgebracht vallen goed in de smaak. Sinds de theatershow zijn ze bijvoorbeeld dol op Pipo de clown. Ik snap dat wel, want de liedjes die ze erbij zingen zijn echt vermakelijk.

Soms komt het ook voor dat er een filmversie van een kinderserie wordt gemaakt. Zo ook dus van een redelijk gouwe ouwe “Bob de Bouwer“. Ik denk dat iedereen deze kleine aannemer wel kent. In ieder geval zijn beroemde uitspraak “Kunnen we het maken? Nou en of!” Ik kan me voorstellen dat men op het kinderdagverblijf of crèche daar op een gegeven moment wel gek van werden. Het werd net zo vaak gezegd als dat irritante “oh oh” van de Teletubbies. Enfin, er is dus in 2017 een Bob de Bouwer film uitgebracht met als ondertitel “Mega Machines”. Net iets meer dan uur kan je genieten van Bob en zijn vriendjes.

Het verhaal is als volgt: Scoop, Muck en Liftie zijn er helemaal klaar voor om Bob te helpen met de grootste klus die hij ooit heeft gedaan: een dam bouwen en een oude steengroeve veranderen in een waterreservoir voor Lentestad. Bob vraagt een andere bouwer, Conrad, om met zijn Mega Machines te helpen met het leegmaken van de steengroeve. Conrad is stiekem jaloers dat Bob het contract voor de bouw van de dam heeft gekregen. Hij wil Bobs reputatie onderuithalen dus besluit hij de dam te saboteren.  Bob heeft al snel in de gaten dat er iets niet pluis is… en nu zullen hij en zijn team er alles aan moeten doen om Lentestad te redden!

Het klinkt in ieder geval als een behoorlijk spannend avontuur! Lijkt het je wat om Bob de Bouwer in huis te hebben? Dan heb ik goed nieuws, want ik ga drie mensen blij maken met de dvd “Mega Machines”. Je maakt kans op een exemplaar door een reactie achter te laten onder dit bericht. De winnaars maak ik na 20 juni bekend. Natuurlijk zijn mijn voorwaarden ook hier weer van toepassing. (Klik hier voor de winactievoorwaarden).