Ze lijken om de zoveel jaar een beetje te veranderen, maar de kinderen zien dat niet. Die zien alleen een klein blond meisje met een konijn en een roodharig jongetje met een leeuwenwelpje. Elke ouder van jonge kinderen weet nu gelijk waar ik het over heb: Casper en Emma! Deze twee hechte vrienden zijn weer terug met een nieuwe film, namelijk Op jacht naar de schat. De titel belooft weer een waar avonturen samen met de knuffels.

Het verhaal van de nieuwe film

Casper en Emma gaan samen op vakantie in het zuiden van Noorwegen. Daar heeft de opa van Emma een strandhuis waar ze mogen logeren. Opa kwam daar als klein kind ook al. Als Casper ontdekt dat hij de zee maar niets vindt vanwege de levende beestjes erin, besluit hij zandkastelen te gaan bouwen. Tijdens het graven stuit hij op een oud kistje met spulletjes erin. Dat blijkt opa als kind te hebben begraven, samen met zijn vriendje Alfred. Deze heeft hij helaas al 65 jaar niet gezien. Onmogelijk in de ogen van Casper en Emma. Het vinden van het kistje vonden ze wel zo’n mooi avontuur dat gekleed als piraten ze nog meer schatten willen vinden. Maar de grootste van allemaal is en blijft natuurlijk hun vriendschap. Klik hier voor de trailer.

Vanaf nu kan je het avontuur, van de bekende vriendjes en hun knuffels, Op jacht naar de schat in je eigen huiskamer zien. Het is namelijk uitgekomen op dvd en als een VOD (video on demand) release.

Lees ook: Casper en Emma maken theater