Spiderman, we kunnen er gewoon niet omheen. In heel veel winkels zie je wel iets wat hoort bij deze superheld. Zo hebben wij al Spiderman zeep voor onder de douche gehad. Spiderman leesboeken, Spiderman zoekboek en nu dus een Spiderman kleurboek. Maar wie is nou eigenlijk deze spinnenman? Ik zocht het even uit.

Wie is Spiderman?

Spider-Man is een fictief superheldenkarakter dat in 1962 werd gecreëerd door schrijver Stan Lee en tekenaar Steve Ditko voor Marvel Comics. Het personage maakte zijn eerste verschijning in “Amazing Fantasy” #15. Spider-Man, of Peter Parker, is een tiener die na een beet van een radioactief bestraalde spin superkrachten krijgt. Deze krachten omvatten de behendigheid en kracht van een spin, de mogelijkheid om muren te beklimmen, en een “spider-sense” die hem waarschuwt voor gevaar. Peter Parker is ook een briljante wetenschapper en uitvinder, wat hem helpt in zijn strijd tegen misdaad.

De creatie van Spider-Man was significant omdat het een van de eerste superhelden was die worstelde met alledaagse problemen en tienerangsten, wat hem zeer herkenbaar maakte voor jonge lezers. Dit was een afwijking van de tot dan toe gangbare superhelden, die vaak onfeilbaar en volwassen waren.

Mijn eigen Spiderman ervaring

De stripboeken heb ik zelf nooit gelezen, maar ik heb wel de films bekeken. Ik weet nog dat ik mijn eerste Spiderman film bekeek. Spiderman werd toen nog gespeeld door Tobey Maguire. Daarna werd het Andrew Garfield en tegenwoordig speelt Tom Holland Spiderman. Volgens mij is de laatste nog lang niet uitgeslingerd dus kunnen we nog heel lang genieten van deze superheld.. En kunnen we dus ook nog heel lang allerlei merchandise van hem kopen. 

Het Spiderman kleurboek

Mijn jongens van 4 en 5 jaar zijn ook helemaal gek van Spiderman. Ze hebben allebei al een lunchtrommetje met Spiderman of the Avengers. Mijn jongste zoon is gek op kleuren en is daarom heel erg blij met het Spiderman kleurboek. Het kleurboek is net iets groter dan een A4tje en daarom goed te doen, ook voor de jongere kindjes. Het heeft verder verschillende soorten illustraties van de afgelopen 60 jaar. Ik weet zeker dat sommige volwassenen, die Spiderman fan zijn, dit ook een geweldig kleurboek gaan vinden om helemaal op los te gaan. Want zeg nou zelf, Spiderman is voor alle leeftijden en zo is ook dit kleurboek. 

De kleurplaten zijn overigens allemaal op één kant van het papier, waardoor je ze makkelijk eruit kunt scheuren. Het papier is ook best wat dikker dan normaal papier, waardoor het doordrukken op de andere pagina wordt voorkomen. In andere woorden, pak je beste kleurpotloden erbij en ga aan de slag in dit gave Spiderman kleurboek. Leef je helemaal uit op de mooie illustraties, want die vragen er gewoon om om mooi ingekleurd te worden. 

Ik weet zeker dat ik straks aan de slag ga….. tenminste als de jongens in bed liggen. Anders krijg ik gewoon echt niet het kleurboek in mijn handen. In andere woorden, haal dit Spiderman kleurboek in huis als je fan bent van kleuren en van de gelijknamige superheld. Ik weet zeker dat je er van zult genieten. 

Deze winacties staan nog open op MeerVanMir:
https://meervanmir.eu/stratego-spel-jumbo/
https://meervanmir.eu/helpen-bij-huiswerk-rekenen-taal-basisschool/
https://meervanmir.eu/boek-het-menselijk-lichaam/