Mam, misschien moet jij dit nu niet lezen!

Het is een rare paar dagen geweest en ik ben er nog steeds niet helemaal over uit wat ik er nou van vind. Afgelopen weekend ontving ik de schoolfoto’s van Noor. Ik vind het altijd knap hoe de fotografen haar elke keer toch best leuk op de foto weten te zetten. Ja, hou ouder ze wordt hoe meer duidelijk het wordt dat ze beperkt is. Maar dat betekent niet dat ze er niet schattig op kan staan. Ik was best trots op haar portret en als trotse moeder wilde ik dat graag delen met de wereld. Ik maakte, zoals ik elk jaar gedaan heb, een klein filmpje en postte die op TikTok. Wetende uiteraard dat er vaak wat pubers zijn die een lullige opmerking maken, maar dat dit vaak op twee handen te tellen is. What was I wrong!

Een viral

Gisteren gaf ik een TikTok training op mijn werk en ik wilde iets aan mijn deelnemers laten zien van mijn eigen kanaal. Het was op dat moment dat ik constateerde dat mijn filmpje van mijn lieve dochter ineens wel heel goed bekeken werd. Uiteraard wilde ik ook gelijk even tussen de comments lezen en het eerste wat mij opviel was deze vraag: “welk ras is het?” Tweeduizend opgeschoten pubers (hoop geen volwassenen) vonden deze reactie hilarisch. Het gevolg? Nog meer van dit soort rare opmerkingen. Inmiddels is het filmpje bijna 2.000 keer gedeeld en is het ruim 600.000 keer bekeken. Het aantal reacties neemt nog met het uur toe.

Ik vraag mij werkelijk af wat die beste jongen heeft bezield om een zesjarig beperkt meisje zo belachelijk te maken. Ik ben zo blij dat zij geen enkel besef heeft van wat er is gebeurd. Mijn hoop voor de huidige generatie is wel wat afgenomen door dit hele euvel. De vele grappen over haar schele ogen en vergelijkingen met diersoorten zijn te treurig voor woorden. Gelukkig dat ik in mijn gedachten voortdurend een middelvinger kan opsteken en dat het daarmee klaar is voor mij.

Een explosie in mijn DM

Terwijl ik selectief aan het lezen ben gegaan en de hater negeerde, is mijn inbox vandaag overstroomd met liefde. Zo onwijs veel hartverwarmende reacties heb ik binnen gekregen. Ook veel van mensen die ik niet ken. En ook onder het filmpje wordt Noor als een cutie en prachtig meisje bestempeld. Het lijkt of het leuke gedeelte van TikTok massaal is opgetrokken om een tegengeluid te laten horen en ons moppie te verdedigen. Zelfs op Facebook is er een oproep geweest om lieve berichten te sturen!

En dan voel ik mij wel emotioneel. De nare reacties en haters kan ik negeren. De hoeveelheid lieve berichtjes en steunbetuigingen niet. Vandaag sluit ik af met een trots gevoel. Trots op mijn dochters en trots er op dat we samen toch nog een hoop positiviteit kunnen bereiken.

Sorry toetsenbordhelden, deze mama blijft op TikTok

https://www.tiktok.com/@meervanmir.eu/video/7326526218948447520?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7214943423711151621