Verhalen van een werkende moeder
TOP
Oeps

“Het smerigste drankje ooit”

Tijdens een zwangerschap kan je als vrouw de meest ongemakkelijke kwaaltjes ervaren. Zo was ik toen ik zwanger was van de kleuter de eerste 25 weken goed ziek en hield ik bijna niets binnen. Het enige voordeel was dat ik er in geen jaren zo slank had uitgezien. Verder had ik extreem veel last van maagzuur en kramp in mijn kuiten. Ik kan je zeggen, dat er niets vervelender is dan midden in de nacht wakker worden van spierkrampen. En al helemaal als je het zelf er ook nog eens uit probeert te strekken.

Een andere uiterst vervelende kwaal dat ik had was verstopping. Mijn darmen wilden gewoon niet meer normaal werken en het weinige eten dat ik binnen hield, hield ik vervolgens te lang binnen. Niet alleen was het vervelend, maar het was ook nog eens behoorlijk pijnlijk. De hele dag had ik van die venijnige steken in mijn onderbuik. Een vriendinnetje van mij adviseerde toen om Roosvicee Laxo te proberen. Dit drankje zou mijn darmen er aan helpen herinneren wat voor een functie ze in mijn lichaam hadden. Ik wist nog dat ik als klein kind soms ook Roosvicee kreeg en dat erg lekker vond, dus ik wilde wel een poging wagen. In bijna elke supermarkt is het wel te verkrijgen dus vol goede hoop (woordspelinkje) ging ik ermee aan de slag. Al na twee glazen wist ik, dat de Roosvicee het smerigste drankje was dat ik ooit gedronken had. (Ik had toen nog niet de OGTT ondervonden)

150216

 

Die avond deed ik mijn beklag bij manlief over dat verschrikkelijk vieze mierzoete drankje. Hij vond, dat ik er gewoon even aan moest wennen en dat ik niet moest opgeven. Uiteindelijk zou ik mij immers fijner voelen als het zou werken. Onder luid gemopper schonk ik mezelf dus maar weer een glas in waarop manlief keihard begon te lachen. Roosvicee Laxo was geen kant en klaar drankje zoals ik dacht, maar een siroop. Voordat mij dit werd verteld had ik dus al twee volle glazen pure mierzoete siroop weggetikt. Mijn darmen werkten overigens uitstekend daarna. Misschien wel iets te goed….

200116

Facebook Comments

«

»

3 COMMENTS
 • Vlijtig Liesje

  4 jaar ago

  Yikes, cevitam zonder water. Ik kan me voorstellen dat je het vies vond!

 • simone

  4 jaar ago

  Haha lekker ‘diksapje’ 😉

 • Claudia Diependaal

  3 jaar ago

  OMG ieuw….

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Onverwacht welkom dat vrouwen uitkramen in hun kraambed

Vrouwen zijn gewoon eigenlijk hilarisch, dat is wel gebleken. Vorige ...

Sluiten