Het lijkt hier soms wel alsof er een orkaan in ons huis is langs geweest. Al het speelgoed is dan uit de kasten en dozen getrokken en ligt her en der verspreid in de woonkamer. We proberen de Muppets het vervolgens ook zelf te laten opruimen, maar meestal komt het er op neer dat manlief en ik op onze knieën door de woonkamer lopen om het kleinste spul onder de banken en tafel vandaan te toveren. Soms zou het zoveel eenvoudiger zijn als ze gewoon maar één stuk speelgoed hadden waarmee ze zich moesten vermaken. Ik zou dan ook gelijk al weten wat!

De dames hebben namelijk tegenwoordig een heel nieuw soort speelgoed waar ze geen genoeg van kunnen krijgen. En hoewel dit speelgoed onuitputtelijk lijkt te zijn, zijn ze zeer selectief in welke stukjes aan de al bestaande collectie worden toegevoegd. Enig idee al waar ik het over heb? Het zijn kleine koude harde voorwerpen en ze zijn overal te vinden. Inderdaad, de Muppets verzamelen tegenwoordig steentjes en ze nemen deze waar dan ook mee vandaan. .Ik vraag me echt daarom af of er op het pleintje van het kinderdagverblijf nog wel kiezeltjes liggen, want de zakken van de jas van Sanne zijn dagelijks goed gevuld retour gekomen. Wat Sanne dan niet weet, is dat manlief en ik geregeld haar collectie weer verkleinen door wat steentjes weg te gooien. Ze heeft wel een vermoeden, maar denkt ook dat ze het zelf is kwijt geraakt.

Veerle is net zo dol op de steentjes als haar zus. Ze helpt niet mee met verzamelen, maar wil wel graag met de kiezeltjes spelen. En dan wel het liefst met de lievelingssteen van Sanne. Jawel, in de gehele verzameling is er eentje die anders is dan anderen en die duidelijk favoriet is van Sanne. Deze steen is zo bijzonder dat ik een hele ochtend geruzie en gekrijs heb mogen aanhoren over wie op dat moment het mocht vasthouden. Zelfs toen ik de dames de oprit liet zien, waar ongeveer tienduizend stenen liggen, en hen beloofde dat ze elk een paar mochten uitzoeken had ik nog geen rustige ochtend. Die van de oprit waren niets vergeleken met het gesteente in kwestie, aldus de Muppets. Gelukkig komen dit soort niet op te lossen drama’s niet al te vaak voor. Ff serieus…ruzie om een steentje?

Lees ook: ik snap soms niets van mijn dochters