Er zijn mensen, zoals mijn vader, die dol zijn op tuinieren. Het maakt ze helemaal ontspannen en bij de eerste zonnestralen sprinten ze naar buiten om even de plantjes bij te trimmen, heg te snoeien en de opkomende bloemetjes te bewonderen. Urenlang kunnen ze doorbrengen met hun handen in de aarde. Ik ben dus niet zo een persoon. Natuurlijk geniet ik ook van een prachtige tuin en de lente die alles doet groeien. Ik houd alleen gewoon niet van op mijn knieën zitten om onkruid te verwijderen. Of met mijn handen door de aarde en dan pissebedden of wormen tegen te komen. Ik houd gewoon niet van beestjes. Het gevolg is dus dat onze tuin een beetje verwaarloosd is nu.

Een nieuw tuinproject, een nieuwe grastrimmer

Manlief en ik zijn het nu wel met elkaar eens dat het toch tijd wordt om de tuin eens onder ander te nemen. Ons huis valt erg op in de buurt met de woeste grond er omheen. Alle andere tuintjes zijn goed verzorgd en met gras zo groen dat het bijna gephotoshopped lijkt. Stiekem wil ik dat ook wel, dus zijn we het project “maak de tuin leuk” gestart. Het is een project dat even gaat duren gezien de enorme achterstand. Hieronder viel ook het huisje voor de kinderen, dat inmiddels bijna gereed is. Nu wordt het de hoogste tijd voor een gezond gazon en een goede grastrimmer.

BLACK+DECKER grastrimmer

Zo wordt het werk lichter

In het kader van goede hulp is altijd welkom, hebben we het aanbod van BLACK+DECKER om hun grastrimmer te testen, gretig in gebruik genomen. Ik zag het al helemaal voor me hoe ik daar als stoere chick al die graspollen met een simpele beweging weg zou slaan. Ja, je leest het goed: slaan. In de trimmer zit namelijk een soort van plastic rietje dat, als het rond draait, zoveel kracht heeft dat het het gras weg slaat. Ik heb uiteraard niet mijn vinger er tegen aan gehouden om het te testen, dus dit is puur op mijn gevoel en wat ik zie. Door het apparaat hoger en lager te houden bepaal je hoeveel je weg haalt in lengte. Eigenlijk allemaal vrij simpel dus. Wat zeker ook fijn is aan de 18V AFS Grass trimmer (hier) is dat het op een accu werkt. Geen kans dus om je snoer kapot te snijden, wat ik geheid een keer gedaan zou hebben. Met andere woorden: geschikt voor mensen met twee linker handen.

BLACK+DECKER grastrimmer

De eigenschappen van de grastrimmer volgens BLACK+DECKER

  • AFS®: Automatische draadtoevoer bespaart tijd en moeite 
  • 18V en 25cm snijbreedte is de perfecte combinatie voor middelgrote tuinen 
  • Lichtgewicht trimmer® grastrimmer op accu, voor betere wendbaarheid en controle tijdens het gebruik
  • Snoerloos en zorgenloos – geen kans op het doorsnijden van het snoer en geen schadelijke uitlaatgassen 
  • Trim ‘n’ Edge® – Snel omschakelen tussen trimmen en graskanten knippen. 
  • Gebruik de BLACK+DECKER A6481-XJ vervangende spoel en draad voor deze machine

Nu nog de tijd…..

De hulpmiddelen om onze tuin magazine waardig te maken hebben we in ieder geval. Nu moeten we eerst nog een hele hoop planten en zaaien, want een kale grond hoef je niet te onderhouden. Het enige wat nu nog ontbreekt is tijd. Misschien dat BLACK+DECKER daar ook een tool voor heeft?