Er zijn mannen die dol zijn op klussen, een enorm arsenaal aan gereedschap hebben en hun hand er niet voor om draaien om welke klus dan ook op te pakken. Ik heb zo’n schoonvader. Wat die man allemaal kan repareren of in elkaar zetten is ongelooflijk. Het is helaas niet erfelijk. Nou ja, misschien dat het wel ergens bij manlief er in zit, maar door gebrek aan tijd en de juiste apparatuur is het er nog niet uitgekomen. Aldus manlief. Hij had best een klushuis willen kopen, zegt hij. Maar waar zou hij de tijd vandaan moeten halen om te klussen? En we weten toch allebei dat ik twee linkerhanden heb? Dat laatste is op zich wel waar. Ik kan heel goed IKEA kasten in elkaar zetten, maar daar blijft het wel bij. Dat ik nog niet overtuigd was van zijn klaskwaliteiten bleek wel toen hij bedacht had een speelhuisje in de tuin te zetten.

Een klusproject? Is dat een goed idee?

Het idee van een speelhuisje vond ik super. Maar ik had liever eentje gewild, dat nieuw was en nog een gebruiksaanwijzing had. Manlief kocht er helaas eentje op Marktplaats en zou wel onthouden hoe het in elkaar gezet moest worden. Eerlijk gezegd had ik daar weinig vertrouwen in. Gelukkig wist hij maar daar in te verbazen. Nadat hij alle oude schroeven eruit gehaald had, heeft hij alle stukken opgeschuurd en in de beits gezet. Stukje bij beetje heeft hij het vervolgens in elkaar gezet. Het leek een eeuwigheid te duren. Niet omdat hij vergeten zou zijn welke plank ook alweer waar moest (dit kon je bijna niet verkeerd doen), maar omdat die stomme accu van de schroefboormachine snel leeg ging. Het was onmogelijk voor manlief om flinke slagen te maken met het gereedschap dat wij jaren geleden hadden gekocht. Je kon letterlijk de accu horen leeg lopen. Zo schoot het natuurlijk niet op. Tijd dus voor een nieuwe set voor manlief.

De juiste tool maakt het werk een stuk lichter

BLACK+DECKER wilde ons daar wel bij helpen. Uiteraard kende ik dit merk wel van naam, maar dan van de generatie van mijn ouders. Het had destijds niet de al te beste reputatie dus enigszins sceptisch was ik dan ook wel. Dat maakt het altijd leuker als je aangenaam verrast wordt.

Manlief kreeg de 18V Brushless accuschroef/boormachine (hier) om mee aan de slag te gaan. Het was bijzonder grappig om te aanschouwen. Hij schrok namelijk in eerste instantie van de power dat uit het stuk gereedschap kwam. De stevige torx schroeven, waar hij van verwachtte dat deze een probleem zouden worden, gingen er in een fluitje van een cent in. Die grijns op zijn gezicht was prijsloos. Vol enthousiasme werd vervolgens de rest van het speelhuisje aangepakt. En dat allemaal op één accu.

Toen ik hem vroeg wat hij er het fijnst aan vond zei manlief dat het de power en het gemak van het wisselen van de schroef- en boorfunctie waren. Ook was het een handig dat er een tweede accu bij zat, alhoewel hij deze nog niet nodig heeft gehad.

De pluspunten volgens BLACK+DECKER zelf zijn:

  • Brushless motor – Door minder wrijving werkt de borstelloze motor efficiënter wat resulteert in 50% meer kracht bij het schroeven of boren en 25% langere werktijd per acculading
  • De kracht en de snelheid om te schroeven en boren in hout en metaal dankzij 2 variabele snelheden en 52 Nm koppel
  • 24 koppelinstellingen voor extra controle bij kleinere schroefkllussen en de kracht voor grotere klussen
  • 2 variabele snelheden: hoge snelheid om te boren in hout en metaal, lage snelheid voor betere controle bij het schroeven
  • Softgrip voor extra comfort
  • Schuifaccusysteem: voor snel en eenvoudig verwisselen van de accu en een stevige bevestiging van de accu
  • Lithium Ion accu: behoudt meer dan 80% van de acculading als de machine 90 dagen niet is gebruikt. Daardoor is de machine altijd klaar voor gebruik.

Onze ouders hebben we dus laten weten dat de accuschroef/boormachine van BLACK+DECKER wat manlief betreft een topper is. Mijn vader wilde het gelijk al een keertje komen lenen. Daar moeten we nog even over nadenken uiteraard, want er is nu veel zin om andere en nieuwe klusprojecten aan te pakken. Met dit stuk gereedschap is dat zo gepiept.

Winactie

Heb jij nog onafgeronde klusprojecten en waarschijnlijk ook niet het juiste gereedschap om het eens goed aan te pakken? Dan zou zo’n accuschroef/boormachine waarschijnlijk een ware uitkomst zijn. Psssst, ik geef er eentje weg! Wil jij kans maken op hetzelfde exemplaar (t.w.v. €165!!!) dat manlief gelukkig heeft gemaakt, laat dan in een reactie achter wat het eerste is wat je er mee gaat doen. Welke klus staat op de planning? Je kan meedoen tot en met 4 mei. Ruim op tijd dus nog voor Vaderdag!