We zitten weer eens tegen een verhuizing aan. Een interne dan. Het wordt de hoogste tijd dat de jongste twee een kamer opschuiven. Ons kleintje heeft wat meer ruimte nodig en is haar babykamer toch wel wat ontgroeid. De kleuter moet dus plaats maken en zal net als haar zus haar intrek op zolder nemen. Daar hebben we nu nog een logeerkamer. Dit betekent dus dat die eerst uitgeruimd moet worden en dat we haar dan pas kunnen verhuizen. Een klus waar ik absoluut niet naar uit kijk. De kleuter daarentegen ziet het wel positief tegemoet. Zij weet dat ze dan mag uitzoeken in welke kleur de muren geverfd moeten worden en dat haar mama dat dan uiteindelijk mag doen. Arme ik. 

De huidige kamer van de kleuter is een en al licht. Niet alleen qua ramen, maar ook de hoeveelheid lampjes die in gebruik zijn. Vraag me niet waarom, maar op de één of andere manier slaapt ze het liefst in zoveel verlichting als mogelijk. Haar nieuwe kamer heeft slechts één raam en beduidend minder mogelijkheden voor haar oase van licht. Ik probeerde haar dus nu al enigszins voor te bereiden op een iets meer donkere kamer. Met simpele woorden lukte het mij helaas niet. Mevrouw wilde niet zonder minimaal drie lampen aan haar ogen dicht doen. Tja, dan moest er wat aan de lampen zelf gebeuren.

Twee van haar drie lampen zijn ook van klein formaat, dus die mogen mee naar de nieuwe kamer. De derde lamp verlicht de hele kamer. Deze boosdoener moest vervangen worden. Ik nam samen met de dame een kijkje bij directlampen.nl. We hoefden niet lang te zoeken, want al snel vond ze de sterretjeslamp die ze “altijd al wilde hebben”. Uiteraard had ik haar daar nog nooit over gehoord en was het een cactus. Oké, als het aan staat lijkt het wel een beetje sterretjes te stralen, dus die logica begrijp ik nog een beetje. Hoe dan ook, we hebben gelijk de nieuwe lamp besteld en deze staat sindsdien te schitteren op haar kamer. En het geeft haar voldoende licht om te willen slapen, terwijl het beduidend minder de kamer verlicht dan haar vorige. De sterren geven haar rust. Mocht je dus nog een nieuwe lamp zoeken voor op de kinderkamer, dan kan ik je deze echt aanraden!