‘Mam,’ vroeg mijn dochter, ‘eerlijk zeggen of je hem wilt hebben. Dan nemen we de doos mee op papa’s verjaardag, als iedereen er is.’ Iedereen houdt bij mij in: 10 volwassenen, 9 kleinkinderen waarvan de vijfjarige de oudste is, en 2 bonuskleinkids. Dit keer zouden we met 20 man zijn en ik wilde zijn verjaardag absoluut laten doorgaan, ook al zat ik aan het einde van de bestralingen en voelde ik me niet echt fit. Ik zei dus volmondig ja, ik wilde hem best voor haar testen:  de Little Tikes Cozy Coupe. Wij hebben de ruimte en voldoende twee- en driejarigen om het ding optimaal te proberen. 

Het in elkaar zetten was een uitdaging

Na de lunch pakten we samen de doos uit. De gebruiksaanwijzing was simpel en duidelijk, met voldoende voorbeeldtekeningen om te begrijpen in welke fase van de opbouw we zaten. Ik probeerde haar zoveel mogelijk mee te helpen, maar ja, als oma van de jarige job word je de hele tijd afgeleid, of door een kleinkind dat vraagt om voorgelezen te worden of naar de wc moet of opeens MEGA dorst heeft, of een vuilnisbak die plotseling dichtgeslibd blijkt te zijn met luiers. 

Er vormde zich een rij rondom de Cozy Coupe

Uiteindelijk stond de wagen kant en klaar te pronken op het gras. Het was hilarisch om te zien, hoe een zwerm kleinkids als bijen op een pot honing erop afvloog. ‘Wat is dat…?’ ‘Mag ik…?’ Ze stonden letterlijk in de rij, om in volle bewondering de loopauto te kunnen bekijken. Hij werd zelfs voorzichtig geaaid! Toen begon het festijn. Wie mocht als eerste? Dat kan ik me eerlijk gezegd niet eens meer herinneren, want na de proefrit brak er een ware strijd tussen de twee- en driejarigen los, wie er NU aan de beurt was. We hebben het probleem uiteindelijk opgelost door een soort denkbeeldige wekker in te stellen: iedereen gelijke kansen! Daar ging het grut gelukkig mee akkoord. Ze hadden ook bedacht dat als je beurt voorbij was, je de autobestuurder ook net zo goed kon DUWEN, dan ging de tijd sneller voorbij. Dubbele lol. De hele middag hebben ze met de Little Tikes gespeeld. Op een gegeven moment zagen we zelfs de vierjarige in de loopauto op de tegels rond racen, met in haar kielzog de driejarige kleinzoon met een plastic trekwagentje met blauwe olifantgieter erin. 

https://meervanmir.eu/de-stoere-loopauto-cozy-coupe-van-little-tikes

Kortom: een geslaagde test. Zandvoort in mini formaat. 
Geschreven door oma Bobje

Lees ook: rc docer racer van little tikes

Productinformatie

De Cozy Coupe heeft twee fases als het om beweging gaat. Fase 1: de ouders duwen het kindje met het duwhandvat in het dak, de voetjes van het kind bevinden zich op de verwijderbare bodemplaat. Fase 2: de klassieke ‘lopende’ voortbeweging met de voeten op de grond zodat je kleintje alleen op avontuur uit kan! Verder heeft het de volgende eigenschappen:

 • Verwijderbare bodem 
 • De bodem (wanneer geïnstalleerd) beschermen de voetjes
 • Door de bodem te verwijderen wordt het een loopauto
 • Met handvat aan de achterkant zodat ouders kunnen duwen en controle kunnen behouden
 • Het deurtje opent
 • Bewegend contactslot met klik-geluid
 • Echte toeter
 • Zitje met een hoge rugleuning
 • Bekerhouders achteraan
 • Benzinedop die opent en sluit
 • Robuuste, duurzame banden, de voorste wieltjes roteren 360º
 • Voor binnen en buiten gebruik
 • De Cozy Coupe is hier te koop

Lees ook: De Little Tikes 3-in-1 activity walker