Het overkomt iedereen weleens: je hebt een lekker kopje koffie gezet, maar door tijdsdruk of vergetelheid wordt je lievelingsdrankje koud. Zonde om zomaar weg te gooien natuurlijk. Daarom geef ik je graag 7 tips om je koude koffie te hergebruiken.

Tip 1: maak er een verfrissende iced coffee van

Jouw leftover koude koffie tover je in een mum van tijd om tot een hippe iced coffee. Giet je koffie in een groot glas en vul aan met ijsblokjes, melk en suiker. Pimp je verkoelende ijskoffie eventueel met een extra smaakje als vanille, kaneel of honing.

Tip 2: boost je planten ermee

Huh? Ja hoor, je hebt het goed gelezen. Ook planten zijn dol op cafeïne! Verwen ze op tijd en stond met jouw restje koude, verdunde koffie. Dit type plantenvoeding is in het bijzonder geschikt voor azalea’s en orchideeën.

Tip 3: fris er je houten meubels mee op

Heb je houten meubels die aan een opfrisbeurt toe zijn? Ga dan aan de slag met schuurpapier en verwijder verf- en vernisresten. Vervolgens neem je een vod of doek die je in je koude koffie drenkt. Uitsmeren over het hout en klaar! Naast meubelverf, kan je de koffie ook gebruiken om zelf een schilderij te maken.

Tip 4: gebruik het als geurvreter

Wist je dat je met koffiedrab vieze geuren kan neutraliseren? Heb je bijvoorbeeld frietjes gebakken, dan kan het gebeuren dat je keuken niet zo prettig ruikt. Zeker wanneer je dampkap niet meer superkrachtig is. Haal het koffiegruis uit je gebruikte koffiecapsules en verzamel het in een potje. Zet dit in de keuken om geurtjes te verdrijven.

Met koffiedrab kan je overigens ook katten uit je moestuin verjagen!

Tip 5: verwen er je lokken mee

Meng koude koffie met een beetje shampoo om je haar extra te voeden. Heb je donker haar? Dan kan je de koffie eveneens gebruiken om meer diepte aan je haarkleur te geven. Zie het als budgetvriendelijke haarverf.

Tip 6: bye bye cellulitis

Er bestaan tal van crèmes en oliën om cellulitis tegen te gaan. Vaak kosten deze producten handenvol geld. Terwijl je quasi hetzelfde resultaat kan krijgen door olie te mengen met je restje koffie.

Tip 7: maak er ijsblokjes van

Giet je restjes koude tassimo koffie in een ijsblokjesvorm. Bij warm weer kan je die in je iced coffee doen. En dat is beter dan gewone ijsblokjes, die je koffie waterig maken als ze smelten.