Een paar weken geleden kreeg ik een bijzonder mailtje van één van mijn favoriete pr-bureau’s: of ik wel eens overwogen had een bekledingsreiniger aan te schaffen. Eentje die zo compact was, dat ik ook mijn autobekleding aan zou kunnen pakken. Ik keek gelijk om mij heen of er camera’s stiekem verstopt waren. Hoe wisten zij hoe de binnenkant van mijn auto er uit zag? Zou ze de geur van kilometers ver opgepakt hebben? Ik moest hard lachen. De volgende vraag was of interesse had om de Kärcher SE 3-18 COMPACT te proberen. Een praktische bekledingsreiniger op accu gedreven. Eh…ja!!!

Het online promopraatje over de bekledingsreiniger van Kärcher

De Kärcher SE 3-18 COMPACT is een krachtige en veelzijdige reinigingsmachine die speciaal is ontworpen om het schoonmaken van verschillende oppervlakken in huis efficiënt en moeiteloos te maken. Of je nu tapijten, harde vloeren, meubels of zelfs je auto wilt reinigen, deze compacte machine belooft uitstekende prestaties.

Voordelen:

  1. Uitzonderlijke Reinigingsprestaties: De Kärcher SE 3-18 COMPACT levert indrukwekkende reinigingsresultaten op verschillende oppervlakken. Dankzij de krachtige zuigkracht en de meegeleverde accessoires kun je vuil, stof, vlekken en zelfs huisdierhaar effectief verwijderen.
  2. Compact en Draagbaar: Met zijn compacte formaat is de SE 3-18 COMPACT gemakkelijk te manoeuvreren en op te bergen. Je kunt het apparaat moeiteloos van de ene kamer naar de andere verplaatsen en het neemt niet veel ruimte in beslag.
  3. Veelzijdigheid: Deze machine is ontworpen om aan verschillende reinigingsbehoeften te voldoen. Met de verschillende meegeleverde opzetstukken kun je niet alleen vloeren en tapijten reinigen, maar ook bekleding, traptreden en zelfs de binnenkant van je auto.
  4. Gebruiksvriendelijk: De Kärcher SE 3-18 COMPACT is eenvoudig te gebruiken, zelfs voor mensen zonder technische vaardigheden. Met intuïtieve bedieningselementen en een duidelijke handleiding kun je snel aan de slag en de gewenste reinigingsresultaten behalen.
  5. Efficiënt Watergebruik: Het apparaat maakt gebruik van een geavanceerd sproeisysteem dat water efficiënt gebruikt. Hierdoor kun je effectief schoonmaken zonder veel water te verspillen.

Nadelen:

  1. Geluidsniveau: Een van de nadelen van de Kärcher SE 3-18 COMPACT is het geluidsniveau tijdens gebruik. Net als veel andere stofzuigers en reinigingsmachines produceert dit apparaat een zekere hoeveelheid geluid, wat als storend kan worden ervaren.
  2. Tankcapaciteit: De watertank van de SE 3-18 COMPACT heeft een beperkte capaciteit, wat betekent dat je deze mogelijk regelmatig moet bijvullen tijdens het schoonmaken van grotere oppervlakken. Dit kan de reiniging onderbreken en de algehele efficiëntie beïnvloeden.
  3. Onderhoud: Hoewel de Kärcher SE 3-18 COMPACT over het algemeen duurzaam is, kan het onderhoud en schoonmaken van het apparaat zelf en de accessoires enigszins tijdrovend zijn. Het is belangrijk om de handleiding zorgvuldig te volgen om de levensduur van het apparaat te maximaliseren.

Mijn echte eigen ervaring met deze bekledingsreiniger

Afgelopen weekend ben ik aan de slag gegaan met de auto bekleding. Heel enthousiast in de hete zon. Ik raad het je niet aan tijdens tropische temperaturen. Anyway, er was duidelijk weer iets in de auto aan het verteren, want de lucht was naar aanwezig. Helaas kunnen we doorgaans nooit de bron vinden. Een algehele schoonmaakbeurt was dus hoognodig. Ik begon met, gewapend met een vuilniszak, alle papiertjes en andere rotzooi op te ruimen. Al een flinke klus. Ik vond ook wat snoepjes van vorige zomer, dus echt aangenaam was het niet. Vervolgens heb ik alle matten uit de auto getrokken.

De accu

Aangezien de bekledingsreiniger op een accu werkt, had ik deze al van tevoren opgeladen. Op de zijkant van de accu zit een display waarin het power percentage zichtbaar is en ook het aantal minuten dat het nog werkt. Heel handig, maar ook beetje stressend. De accu werkt namelijk maar een kwartier en om dan de tijd te zien wegtikken als je net lekker bezig bent, helpt niet altijd even goed. Aan de andere kant helpt ook wel weer met het plannen van en tijdens je klus. Het had wat mij betreft wat meer power mogen hebben dan een kwartier. Verder is het een absoluut fijn ding.

Kärcher SE 3-18 COMPACT bekledingsreiniger

De bekledingsreiniger klaar maken

Bij de Kärcher SE 3 – 18 hoor je natuurlijk een speciaal goedje te gebruiken voor optimaal gebruik. In de verpakking zat al een eerste dosering. Die giet je dan in het eerste reservoir en vul je vervolgens aan met water tot het max streepje. De accu gaat aan de zijkant van de bekledingsreiniger. Uiteraard gaat de slang en het opzetstuk er nog op, maar verder ben je eigenlijk al snel klaar. Dan is het gewoon een kwestie van de knop omdraaien naar on en het knopje in het handvat indrukken om de sproeier haar werk te laten doen.

Aan de slag

Ik ging vol enthousiasme aan het werk met als eerste projectje “de matten”. Geen idee hoe, maar deze zaten echt enorm onder de haren. Ik heb ze eerst flink besproeid met de Kärcher bekledingsreiniger en het reinigingsmiddel wat laten inwerken. Een tien minuten later ging ik met het zuigen aan de slag. Aangezien de matten zo ranzig waren, heb ik het een paar keer herhaald. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met de binnenkant van de auto. Dat was ook broodnodig en heb ik daarom twee keer gedaan. Ik ben een goed uur met alles bezig geweest. Af en aan dan, aangezien de accu maar een kwartier power heeft. Maar het was het zo waard.

Het resultaat

De bekledingsreiniger heeft namelijk een tweede reservoir waar het afvalwater in terug vloeit. En ik kan je zeggen, de inhoud daarvan zag er verre van oké uit. Het leek op een soort modderige drap, alleen net wat wateriger. Het was in ieder geval echt niet transparant meer. Met andere woorden: de Kärcher SE 3-18 COMPACT bekledingsreiniger is zeker de aanschaf waard! Oh ja, nog een klein belangrijk feitje: als je meer Kärcher producten hebt, kan je daar de accu van gebruiken. Deze past op alle apparaten!!!