Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Niet gezondheid, maar gelukkig zijn is de beste wens”

Vandaag weer een dagje in het ziekenhuis doorgebracht. Met de kleinste meid. Niets iets zorgwekkends hoor, maar gewoon wat onderzoeken die nog gedaan moesten worden. Het betekende voor haar helaas wel weer meerdere keren geprikt worden. Gelukkig hebben ze dit keer het niet te vaak geprobeerd en kon bij de derde poging een infuusje worden aangelegd. Terwijl de artsen en verpleegkundigen zo met haar bezig waren, dacht ik aan een gesprek dat ik eerder vandaag had met een paar andere moeders.

Tijdens de zwangerschap van onze kleine meid, vroeg men mij wel eens of ik een voorkeur qua geslacht had. Ik riep dan altijd volmondig, dat het mij niets uitmaakte zolang het maar gezond zou zijn. Inmiddels denk ik daar totaal anders over. De laatste maanden heb ik veel sterke moeders mogen ontmoeten met geen doorsnee kinderen. Stuk voor stuk bijzondere vrouwen met een enorme liefde voor hun kroost. Wat deze dames mij hebben laten zien, is dat gezondheid niet het primairste is wat je voor je kind wenst. Natuurlijk wil en hoop je dat wel, maar er is รฉรฉn ding wat nog belangrijker is: uiteindelijk wil je dat je kind gelukkig is.

Ik kan dit alleen maar beamen. Onze kleine meid te zien lachen, plezier te beleven en gewoon happy te zien is zoveel belangrijker dan welke motorische achterstand dan ook. Zolang ik haar betoverende lach ziet, weet ik dat alles goed gaat komen. Op haar eigen manier. Gezondheid is nog altijd belangrijk, maar soms kan je daar gewoon niets aan veranderen. Daarom zal ik ook nooit meer tegen een zwangere “als het maar gezond” is zeggen. Want ook kinderen die dat niet zijn, mogen geboren worden en onderdeel worden van deze maatschappij. Maar een ongelukkig bestaan, dat wil niemand. Dus als je iemand wat wil toewensen, wens hem of haar dan een gelukkig leven. Dat wil toch iedereen?


Facebook Comments

«

»

2 COMMENTS
 • Jolanda

  1 jaar ago

  Super verwoord. Je ontroerde me.

  • miriam

   1 jaar ago

   AUTHOR

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Dit dus...
 • Geen protest op de Dam, want ik vind dat weer te ver gaan ten opzichte van alles wat we de afgelopen weken hebben doorgemaakt en richting de zorgverleners. Maar aandacht voor de strijd tegen racisme kan natuurlijk altijd. Op een stille manier in dit geval. #blackouttuesday #blacklivesmatter
 • Die voetjes ๐Ÿ˜
 • Borstvoeding! Het blijft iets bijzonders. Ik wil het weer minimaal een half jaar geven. Zo mooi dat dat kan. #normalizebreastfeeding #borstvoeding #moedermelk #vloeibaargoud #mamaslagroom #metmijntietinjefeed
 • Zusterliefde ๐Ÿ˜
 • Mijn rijkdom ๐Ÿ˜
 • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen ๐Ÿ˜‚
 • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever fotoโ€™s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Mijn hart brak een beetje

Soms maak je dingen mee waar je echt even stil ...

Sluiten