Ik heb er echt even over moeten nadenken of ik dit artikel wel zou schrijven. Het is een reactie op een stelling van een andere blogger en ik weet, dat er nog best wel een aantal vrouwen het absoluut niet met mij eens zullen zijn. Waar gaat het dan om?

010316Op het internet circuleert dit plaatje met de bewoordingen, dat mama zijn een fulltime baan is. Gelukkig is bijna iedereen het er over eens, dat dat onzin is. We krijgen er niet voor betaald en we kunnen het ook niet opzeggen. Vervolgens is er door een aantal dames geopperd, dat thuis blijvende mama’s wel een financiële tegemoetkoming zouden moeten krijgen, bijvoorbeeld het minimumloon. Daar gingen dus mijn nekharen werkelijk van overeind staan. Ik begrijp niet waarom er een financiële tegemoetkoming zou moeten worden gecreëerd voor bewust thuisblijvende mama’s. Misschien ben ik kortzichtig, maar het is toch een eigen keuze om niet te gaan werken? Net zoals het een eigen keuze is om kinderen op de wereld te zetten. Waarom zou daar door de overheid voor betaald moeten worden? Het lijkt mij, dat er reeds genoeg voorzieningen in het leven zijn geroepen waar een gezin met maar één inkomen (meestal) gebruik van kan maken. Wij zijn een gezin met twee inkomens en wij betalen ons blauw aan belastingen en kinderopvang. En toch zou ik niet stoppen met werken, want ik voel me een betere moeder als ik werk naast het opvoeden van mijn kinderen. Zo zijn er ook moeders, die zich beter voelen als ze thuis blijven bij hun kroost. Prima, maar dat is een eigen keuze. Geen enkele reden om er ook voor betaald te krijgen. In mijn omgeving ken ik overigens genoeg moeders, die bewust thuis blijven, omdat ze netto dan meer over houden per maand dan wanneer ze zouden gaan werken. Dat zegt op zich al genoeg over de financiële compensaties die reeds in het leven zijn geroepen. En wie zou dan eigenlijk de kosten moeten dragen van deze tegemoetkoming? De werkende moeders?

purse-948414_1280Dus nee, ik ben geen voorstander om thuisblijvende moeders het minimumloon te gaan geven. Het is natuurlijk niet de bedoeling, dat er verdiend gaat worden op het hebben van kinderen, toch?