In de meivakantie zijn er weer veel leuke dingen te doen in het Frans Hals Museum aan het Groot Heiligland in Haarlem. Zo kan je komen knutselen in het Frans Hals kinderatelier, is er DeDikke Doe- en Luistertour én een speurtocht door het museum.

Knutselen in het Frans Hals kinderatelier

Kinderen kunnen deze meivakantie knutselen in het Frans Hals kinderatelier. Laat je inspireren door de groepsportretten in ons museum! Het Frans Hals kinderatelier is gratis toegankelijk tussen 13.00 – 16.00 uur op woensdag 1 & 8 mei, donderdag 2 & 9 mei en vrijdag 3 & 10 mei. Deelnemen kan zonder bezoek aan de rest van het museum en is onder voorbehoud van capaciteit.

De Dikke Doe- en luistertour en speurtocht

Kinderen kunnen ook zelf op pad met de audiotour speciaal voor kinderen, De Dikke Doe- en Luistertour. Of ga zelf in het museum op zoek naar hoogtepunten uit onze collectie met de speurtocht. Beide zijn gratis te verkrijgen bij de balie aan het Groot Heiligland.

Alle activiteiten voor kinderen vinden plaats in het Frans Hals Museum aan het Groot Heiligland. Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum inclusief knutselclub, speurtocht en De Dikke Doe- en Luistertour.

Waarom naar het Frans Hals Museum?

Het Frans Hals Museum, genesteld in het schilderachtige hart van Haarlem, is een verborgen schat die niet alleen volwassen kunstliefhebbers weet te boeien, maar ook een onverwachte speeltuin vormt voor de jongere bezoekers. Waarom is dit museum dan zo aantrekkelijk voor kinderen? Allereerst biedt het Frans Hals Museum een scala aan interactieve programma’s die speciaal zijn ontworpen om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de wereld van de kunst. Van speurtochten die hen door de verschillende kamers leiden tot workshops waar ze zelf als kleine kunstenaars aan de slag kunnen gaan. Deze activiteiten zijn niet alleen educatief, maar zijn ook zo ontworpen dat ze de creativiteit van kinderen stimuleren en hen aanmoedigen om op een nieuwe manier naar kunst te kijken.

Bovendien zijn de tentoonstellingen in het Frans Hals Museum opzettelijk levendig en kleurrijk gehouden. Ze omvatten vaak thema’s die dicht bij de belevingswereld van kinderen staan. Het museum weet de oude meesters, zoals Frans Hals zelf, op een manier te presenteren die zowel respectvol is voor het historische erfgoed als boeiend voor het jonge publiek. Door bijvoorbeeld de verhalen achter de schilderijen te vertellen, worden de figuren op het doek levendige karakters met eigen avonturen, die kinderen uitnodigen tot verwondering en nieuwsgierigheid.

Tot slot is het personeel van het Frans Hals Museum bijzonder goed getraind in het omgaan met kinderen. Ze zijn vriendelijk, benaderbaar en begrijpen hoe ze kunst op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier moeten uitleggen. Dit maakt dat kinderen zich welkom en gewaardeerd voelen, wat een essentieel onderdeel is van elke positieve museumervaring.

Meer informatie zie www.franshalsmuseum.nl/kinderen